-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alpinistai išvyko į didįjį žygį per Šiaurės ir Pietų Amerikos uolas

Rytinis traukinys iš Vilniaus pajuda į Kauną. Kartu su kasdien ten keliaujančiais žmonėmis, į šį traukinį įsėdo ir du spalvingi, kuprinėmis apsikarstę jaunuoliai – Saulė Žukauskaitė ir Gediminas Simutis. Daugelis aplinkinių nė neįtarė, kad po kelių valandų jie iš Kauno automobiliu keliaus Varšuvon, iš Lenkijos sostinės pasieks Amsterdamą, ten persės į lėktuvą, skraidinantį San Facisko link, kur prasidės vienas įspūdingiausių Lietuvos istorijoje alpinistų žygių per aukščiausias Šiaurės ir Pietų Amerikos uolas.
Savo nuotykiais alpinistai pažadėjo dalintis su 15min skaitytojais
Savo nuotykiais alpinistai pažadėjo dalintis su 15min skaitytojais / M.Vadišio nuotr.

Į ekspediciją du iš trijų „Montis Magia alpinistų“ turėjo iškeliauti jau rugsėjo 4 dieną, tačiau kelionės startas buvo atidėtas, dėl G.Simučio sveikatos sutrikimų. Kartu su kitu komandos nariu Arūnu Kamanduliu treniruojantis Prancūzijos kalnuose, Gediminui medikai išpjovė apendicitą. Todėl ir visą ekspediciją teko atidėti net trims savaitėms.

„Dabar jaučiuosi gerai. Pasiruošęs lipti“, – plačiai šypsodamasis tvirtino ištvermingasis alpinistas. 

Trečiasis komandos narys Arūnas prie pirmųjų dviejų prisijungs gruodžio mėnesį. Jis iš karto atskris į Argentiną, kurioje planuojami sudėtingiausi ir daugiausia narsos bei jėgų pareikalausiantys kopimai. 

Visais savo nuotykiais ir patirtais išgyvenimais ekspedicijos dalyviai pažadėjo dalytis ir su naujienų portalo „15min“ skaitytojais. „Pirmąjį mėnesį tikrai visą laiką turėsim interneto ryšį šalia savęs, tad pirmųjų įspūdžių ilgai neteks laukti. Iš Meksikos ir Argentinos gali būti sudėtingiau parašyti, tačiau, manau, kad viskas bus gerai“, – patikino rašymu daugiausia užsiimsianti komandos narė S.Žukauskaitė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius