-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgarsėjusi katė muzikantė nuo šiol gros su klaipėdiečiais

Pomėgiu groti fortepijonu išgarsėjusi amerikietė katė Nora sulaukė lietuvio dirigento dėmesio. Apie tai viso pasaulio žiūrovai sužinojo iš televizijos BBC reportažo.
Nora
Nora / ravenswingstudio.com nuotr.

Muzikinis Noros talentas pavertė ją „Youtube“ ir JAV žiniasklaidos žvaigžde. Du jos pasirodymus „Youtube“ svetainėje peržiūrėjo daugiau nei 17 mln. žiūrovų.

VIDEO: Katė Nora skambina pianinu
VIDEO: Nora The Piano Cat: The Sequel - Better than the original!

O dabar Nora gros su Klaipėdos kameriniu orkestru. Ši idėja kilo lietuviui kompozitoriui Mindaugui Piečaičiui. Jis susisiekė su Noros šeimininkais Betsy ir Burnelliu. Kompozitorius pasiūlė įrašyti Noros grojimą, o po to prie jos „kompozicijos“ priderinti žmonių muzikantų partiją. Žmonės kūrinį atliktų gyvai, o tuo metu jiems už nugaros ekrane grotų Nora.

Bendras katės solistės ir kamerinio orkestro kūrinys pavadinimu „Catcerto“ trunka keturias minutes. Penktadienį Klaipėdoje įvyko jo premjera.

Šešerių metų Nora praeityje buvo benamė. Dabartiniai šeimininkai ją pasiėmė iš prieglaudos. Noros talentas atsiskleidė netikėtai – vieną naktį, kai jai dar buvo tik vieneri, ji atsitūpė prie pianino ir pradėjo spaudyti klavišus.

Nuo to laiko Nora groja periodiškai, bet tik tada, kai ją apima atitinkama nuotaika. Paprastai tai atsitinka kelis kartus per dieną.

Britų dienraštis „The Times“ Noros atliekamą muziką įvertino kaip „kažką tarpinio tarp Philipo Glasso ir laisvojo džiazo“. O „Public Radio International“ kartą siūlė klausytojams pamėginti atspėti, kur yra Noros muzika, o kur tokių atonalinės muzikos kompozitorių kaip Albanas Bergas, Arnoldas Schoenbergas ar Antonas Webernas kompozicijos.

Noros asmeninį tinklalapį rasite čia.

BBC reportažą apie projektą „Catcerto“ žiūrėkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius