Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 16

Madonnai per gastrolių etapą Lenkijoje sukako 51-eri

Madonnai per šeštadienį vakare Varšuvoje įvykusį koncertą gerbėjai drauge sudainavo „Laimingo gimtadienio“, o vos po kelių valandų popmuzikos karalienei sukako 51 metai.
Koncertuodama Varšuvoje Madonna atšventė ir savo 51-ąjį gimtadienį
Koncertuodama Varšuvoje Madonna atšventė ir savo 51-ąjį gimtadienį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per pertrauką tarp dviejų dainų vienas gerbėjas iškėlė plakatą su gimtadienio palinkėjimu, ir žiūrovai sudainavo jai „gyventi 100 metų“ – tradicinę lenkų gimtadienio dainą.

„Jaučiu jūsų meilę!“ – dešimčių tūkstančių žmonių miniai, susirinkusiai lauke Bemovo karinio aerodromo teritorijoje, pasakė Madonna.

Daugelis prie scenos buvusių gerbėjų taip pat laikė popierines širdis, o ant vienos jų buvo užrašyta: „Įsivaikink mane“.

Madonnos gastrolių „Sticky & Sweet“ koncertas Varšuvoje sutapo ne tik su jos gimtadienio išvakarėmis, bet ir su rugpjūčio 15 dieną katalikų švenčiama Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų švente – Žolinėmis. Pastarasis sutapimas kai kuriuos katalikus smarkiai papiktino kaip šventvagystė.

Tą pačią dieną lenkai taip pat mini ir 1920 metų pergalę prieš bolševikus per Lenkijos ir sovietinės Rusijos karą, vadinamąjį stebuklą prie Vyslos.

Kai kurios Lenkijos katalikiškos organizacijos protestavo prieš Madonnos koncerto rengimą rugpjūčio 15 dieną. Kelios valandos prieš koncertą į Bemovą atvyko nedidelė pagyvenusių žmonių grupė, pasivadinusi „Pro Polonia“. Jie atėjo su Lenkijos vėliava, Dievo Motinos paveikslu ir šūkiu: „Pasirinkimas paprastas: gyvenimo civilizacija arba mėšlas“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lenkų ultrakatalikiškos organizacijos anksčiau skelbė sužlugdysiančios koncertą, tačiau jų pažadai neišsipildė
Katalikai į Madonnos koncertą atėjo su religine atributika ir paveikslais.

„Dainininkė Madonna yra iškrypėlė, – sakė šio ultrakatalikiško judėjimo atstovas Marianas Brudzynskis. – Ji nori būti skandalinga, demonstruoti savo kūną, savo erotiškumą. Visa tai galime tikėtis pamatyti per šį koncertą. Visiškai tikėtina, kad ji pradės masturbuotis scenoje, paveikta kvaišalų.“

„Madonna yra Mergelės Marijos priešingybė – ji tai įrodė daugelį kartų, tyčiodamasi iš katalikų tikėjimo“, – sakė jis.

Tačiau nei Bažnyčia, nei visuomenė šių protestų nepalaikė. Nors dauguma Lenkijos, velionio popiežiaus Jono Pauliaus II tėvynės, gyventojų yra katalikai, šalies miestų jaunimui popkultūra jau tapo sava.

Per koncertą, kurio klausėsi maždaug 80 tūkst. dainininkės talento gerbėjų iš Lenkijos, Lietuvos, Austrijos ir kitų Europos šalių, Madonna taip pat pareiškė pagarbą birželį mirusiam Michaelui Jacksonui, kurį pavadino „vienu didžiausių artistų, kokius tik yra matęs pasaulis“.

Madonos pasirodymo jos gerbėjai laukė nuo pat ryto prie pagrindinio įėjimo. Tvarką koncerto metu palaikė 1 100 policininkų, tačiau, kaip informuoja PAP, rimtesnių incidentų nebuvo.

Pati dainininkė savo koncertą Varšuvoje, kuris truko maždaug dvi valandas, pavadino geriausia dovana gimtadienio proga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius