-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino teatre „Pasaka“ – intelektualaus kino terapija

Vilniaus senamiestyje įsikūręs kino teatras „Pasaka“ siūlo alternatyvų laisvalaikio leidimo būdą klasikinio Europos kino gerbėjams ir kviečia dalyvauti diskusijų klube, kurio metu charizmatiškosios kino kritikės Izoldos Keidošiūtės draugijoje bus galima analizuoti, interpretuoti ir tyrinėti garsiausius XX amžiaus Europos režisierius bei jų kūrybą.
Kino teatre „Pasaka“ – intelektualaus kino terapija
Kino teatre „Pasaka“ žiūrovų laukia išskirtiniai seansai. / Organizatorių nuotr.

Kino diskusijų vakarai – tai edukacinės kino istorijos paskaitos kitokiu formatu. Jaukioje kamerinėje aplinkoje diskusijų dalyviai kviečiami su puodeliu aromatingos arbatos atsipalaiduoti po dienos darbų ir pasinerti į dar neatrastą kino pasaulį.

„Norime kino teatro lankytojams pasiūlyti intelektualų laisvalaikio leidimo būdą, kuris padėtų ne tik atitrūkti nuo kasdienių darbų, bet ir praturtinų dalyvių žinias bei patirtį, – teigia projekto koordinatorė Agnė Adomėnė. – Su kino kritike Izolda Keidošiūte atrinkome 10 ypatingų Europos kino asmenybių, su kurių kūryba susipažinti būtina kiekvienam išsilavinusiam žmogui. “

Nuo kovo 9 dienos kiekvieną antradienį kino mėgėjai laukiami diskusijų klube „10 didžiųjų Europos režisierių“, kuriame kiekvienas vakaras bus skirtas vienam iš iškiliausių ir kino istorijoje reikšmingiausių Europos režisierių. Kino vakarų metu bus analizuojami tokių kino meistrų kaip L.Bunuelio, L.Visconti, F.Fellini, M.Antonioni, P.P.Pasolini, I.Bergmano, J.L.Godardo, K.Kieslowskio, A.Tarkovskio ir R.W.Fassbinderio gyvenimas bei kūryba.

Ilgamete darbo kino pasaulyje patirtimi ir žiniomis pasidalysianti kino kritikė I.Keidošiūtė atsakys į dalyvių klausimus, padės suprasti ir interpretuoti klasika tapusius kino šedevrus. Taip pat išsakys savo argumentuotą nuomonę, provokuos diskutuoti, ginčytis ir nuodugniau analizuoti kino filmus. Diskusijų formatas tinka tiems kino mėgėjams, kuriems nemėgsta būti pasyvūs kino teorijos paskaitų ar filmų stebėtojai, nori diskutuoti, analizuoti ir vertinti kiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius