Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujuosius metus palydės aistringa itališka opera

Naujuosius metus Lietuvos nacionalinis operos ir baleto (LNOBT) teatras žiūrovams padės palydėti su vynu ir aistra dvelkiančia pietietiška premjera – italų opera „Meilės eliksyras“. Nuo vasaros prie šios operos dirba režisierius Oskaras Koršunovas, muzikos vadovas ir dirigentas Modestas Pitrėnas, scenografijos ir vaizdo projekcijų dailininkas Gintaras Makarevičius, kostiumų dailininkė Agnė Kuzmickaitė. Kūrėjai žada atnaujintoje teatro scenoje pristatyti klasikinę operą, kurioje „saulė sirpina vynuoges ir aistrą“.
Muzikos vadovas Modestas Pitrėnas, kostiumų dailininkė Agnė Kuzminaitė ir režisierius Oskaras Koršunovas
Muzikos vadovas Modestas Pitrėnas, kostiumų dailininkė Agnė Kuzminaitė ir režisierius Oskaras Koršunovas / Audrės Domeikaitės nuotr.

„Kiekvieno ambicingo ir modernaus teatro uždavinys pastatyti Donizetti operą įdomiai ir neprimityviai, – sakė operos muzikos vadovas M. Pitrėnas. – Šioje operoje labai ryškūs tarpusavio kontaktai, labai ryški artikuliacija, ryški emocija – tiek balsine, tiek išraiškos prasme, ir nenuobodūs pietietiškai greiti tempai bei scenos ir muzikos dinamika.“

„Meilės eliksyre“ labai daug pietietiškos aistros ir meilės, dėl kurios atsiranda daug klaidų, tačiau iš jų atsiranda išmintis.Operai repetuoja trys artistų sudėtys: dvi sudaro LNOBT solistai, o trečiąją – „Operos studijos“ artistai.

Operos režisierius O. Koršunovas ramino žiūrovus, kad šioje operoje niekas nebus apversta aukštyn kojomis ir per daug sušiuolaikinta, nes „Meilės eliksyras“ – ne ta opera, kur reikėtų kažko naujo ieškoti.

„Ši opera savaime labai graži, joje daug žaismės, lyrikos, todėl ją galima labai šviesiai pastatyti – toks ir yra mūsų tikslas, – aiškino O. Koršunovas. – „Meilės eliksyre“ labai daug pietietiškos aistros ir meilės, dėl kurios atsiranda daug klaidų, tačiau iš jų atsiranda išmintis. Šios temos operoje svarbiausios ir jų mes laikomės.“

Režisierius pasakojo, kad opera vyksta regione, „kur saulė sirpina vynuogėse vyną, o žmonėse – meilę“, todėl operoje labai daug pietietiško kolorito.

„Labai stengėmės išryškinti siužetą, intrigą, palikdami vietos tai gražiai operos lyrikai“, – sakė O. Koršunovas, kuriam šis darbas – trečias, statant klasikinę operą.

Tik viena detalė virto labiau šventiška – vienoje operos scenoje bus tortas, kuris dėl Naujųjų metų vakaro tapo kur kas didesnis.Pajusti pietietišką būdą ir atskleisti itališkos operos dvasią autentiškais kostiumais padės operos kostiumų dailininkė A. Kuzmickaitė.

„Su režisieriumi apsisprendėme neieškoti modernių traktuočių, bet daugiau dėmesio skirti autentiškumui. Aš daug domėjausi XIX a. italų, ispanų kostiumais ir tai aiškiai atsispindės šios operos personažų kostiumuose, – žadėjo kostiumų dailininkė. – Atsižvelgiant į džiaugsmingą, linksmą operos muziką, kaimiečiai, kurie yra pagrindinė operos masė, bus pasipuošę. Kostiumas bus labiau reprezentacinis.“

Tai, kad operos premjera pasirodys šventinį – Naujųjų metų išvakarių – vakarą, anot kūrėjų, nepadarė didelės įtakos pačiai operai.

„Tik viena detalė virto labiau šventiška – vienoje operos scenoje bus tortas, kuris dėl Naujųjų metų vakaro tapo kur kas didesnis“, – šmaikštavo O. Koršunovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius