-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniečiams – patraukli šiuolaikinė skaitykla

Jau po savaitės Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) duris atvers „ŠMC skaitykla“ – visų, besidominčių šiuolaikiniu menu, architektūra ir dizainu draugas. Tikimasi, kad naujoje neformalioje erdvėje lankysis ne tik norintys paskaityti, bet ir pabendrauti, bus rengiami renginiai.
Atsinaujinusi „ŠMC skaitykla“ pasitiks lankytojus ne tik pasipildžiusia leidinių kolekcija, bet ir jaukesniu interjeru.
Atsinaujinusi „ŠMC skaitykla“ pasitiks lankytojus ne tik pasipildžiusia leidinių kolekcija, bet ir jaukesniu interjeru. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujoji „ŠMC skaitykla“ išsirutuliojo iš dar 1999-aisiais įkurto „Info labo“, kuriame buvo sukaupta daugiau nei pusantro tūkstančio pavadinimų knygų, katalogų, žurnalų ir vaizdo bei garso įrašų. Nuo pat pirmųjų gyvavimo dienų ši erdvė pagarsėjo tuo, kad buvo bene vienintelė Vilniuje, kur miestiečiai galėjo rasti naujausios literatūros ir informacijos apie meną, architektūrą bei dizainą. Taip pat čia buvo sudaryta galimybė ir nemokamai panaršyti internete.

Praėjusių metų pavasarį buvo paskelbtas tarptautinis jaunų architektų konkursas naujai ŠMC skaityklos vizijai sukurti. Konkursą laimėjo Amsterdame dirbanti architektų ir dizainerių grupė – Anouk Vogel, Johanas Selbingas ir Bartas Guldemondas. Pirmo aukšto parodų salę jie pavertė „sodu interjere“ – vieta, kurioje, pasak dizainerių, galėtum susitikti su draugais, skaityti, studijuoti, ilsėtis, semtis įkvėpimo ar paprasčiausiai svajoti. Kalbama, kad nuo šiol „ŠMC skaitykloje“ lankytojai galės ne tik skaityti knygas ir jaukiai vartyti žurnalus su kavos puodeliu rankose.

Naujomis spalvomis sužibės ir „ŠMC skaityklos“ leidinių kolekcija, kurioje, be meno, architektūros ir dizaino žurnalų, menininkų monografijų ir parodų katalogų, puikuosis ir menininkų sukurti leidiniai bei platesnis kultūros teorijos ir meno istorijos knygų skyrius.

Nuo gegužės 19 d. nemokama „ŠMC skaitykla“ veiks antradienis – šeštadienis, 12.00 – 19.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius