-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maggie Stiefvater: „Vilkolakius sukūrė vokiečiai!“

Penktadienį, spalio 15-ąją, Vilniaus prekybos centre Panorama vyko amerikiečių rašytojos, bestselerio "Virpėjimas" autorės Maggie Stiefvater naujos knygos "Laukimas" pristatymas. Viešnagė Lietuvoje yra amerikietės naujosios knygos pristatymo Europoje turo dalis.
Maggie Stiefvater
Maggie Stiefvater / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Renginio įžanga tapo filmo „Jaunatis“ peržiūra. Po jos sekė itin romantiškas Edgaro Lubio – Amberlife gyvo garso pasirodymas. Pagaliau gausiai susirinkusiai knygos gerbėjų bei istorijų apie vilkolakius mėgėjų miniai pasirodė pati rašytoja. Nuolat besišypsanti, amerikietiškąjį optimizmą tiesiog spinduliuojanti moteris knygos pristatymą pradėjo pokštais apie savo gimtają valstiją – Virdžiniją, šeimą, naminius gyvūnėlius ir turo metu po Europą išmoktus vokiečių kalbos žodžius. Beje, M.Stiefvater tikino Vokietijoje sužinojusi vilkolakių kilmę. „Juos sukūrė vokiečiai! , – triumfuodama pareiškė rašytoja. – Vokietijoje man pasakė, kad tai tiesa.“

Nuo pat pirmų akimirkų ji pelnė susirinkusiųjų simpatijas bei šmaikščiais pokštais juokino publiką. M.Stiefvater noriai atsakinėjo į skaitytojų klausimus bei pasakojo apie tai, kas įkvėpė parašyti bestseleriais tapusias knygas. Autorė juokaudama sakė, kad vienas iš jos pagrindinių tikslų rašant knygą – pravirkdyti skaitytoją. Prieš pradėdama populiarumo sulaukusios knygos „Virpėjimas“ tęsinį, kurį pavadino „Laukimas“, rašytoja praleido valandų valandas rinkdama informaciją. Ji studijavo medicinos knygas bei daug konsultavosi su savo tečiu gydytoju, dirbančiu reanimacijoje. Prisipažinusi, kad vaikystėje labiausiai bijojo pabaisų, rašytoja šypsojosi pasakodama, kad galų gale viskas baigėsi tuo, kad istorijas apie vilkolakius bei siaubūnus ji kuria pati.

Sparčiai gerbėjų būrė renkanti autorė sakė, kad prieš atvykdama į Lietuvą domėjosi mūsų šalimi bei teigė esanti maloniai nustebinta matydama tiek daug besišypsančių veidų.

Knygos „Laukimas“ pristatymo nepraleido aktorė Eglė Jackaitė, su susidomėjimu rašytojos klausėsi bei į smagią, amerikietišku humoru persmelktą diskusiją, leidosi dainininkas E.Lubys. Progos pasišnekučiuoti apie pavadinimo „Virpėjimas“ atsiradimą bei romantiškiausius M.Stiefvater pasimatymus nepraleido ir renginio vedėjas Ignas Krupavičius.

Pristatymo pabaigoje buvo paskelbtos skaitytojos, „Facebook“ tinklalapyje uždavusios originaliausius klausimus knygos autorei. Joms buvo įteikti prizai, o tuomet visi norintys galėjo gauti M.Stiefvater autografą. Atgal į gimtają Virdžiniją rašytoja išvyks pirmadienį po savaitgalį vyksiančių susitikimų su skaitytojais Kaune ir Klaipėdoje. Lietuva – paskutinė jos knygos pristatymo turo po Europą valstybė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius