-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus centre – šmaikščios menininkų akcijos (nuotraukos)

Trečiadienį 13 šalių menininkai ir pilietiniai aktyvistai Vilniaus viešosiose erdvėse meno akcijomis stebino miestiečius.
Lietuvos ir užsienio menininkų akcija Vilniuje
Lietuvos ir užsienio menininkų akcija Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Menas Vilnius

Žemaitės skvere akcija „Įgarsinkime sodą“ siekė atgaivinti ir suteikti gyvybės miesto centre esančiai vietai. Menininkai pavertė šį skverą skaitymo erdve tik pusdieniui, tačiau tikėjosi, kad vilniečiai ir miesto svečiai ir toliau aktyviai lankysis skvere su knyga, o garsiai Lietuvos rašytojai Žemaitei su kompanija bus smagiau sėdėti skvere. Idėją inspiravo menininkai, gardenistai iš Olandijos Tom Mosman ir Margriet Essink.

Operos fontane buvo įrengtas netikėtas Burbulų Bistro. Menininkai kvietė praeivius prisėsti ir bent penkias minutes pamąstyti apie vandens ir viešųjų erdvių vaidmenį mūsų kasdieniame gyvenime. Tai buvo lyg kvietimas suteikti gyvybę fontanams. Šioje akcijoje dalyvavo ir „Atgaivinkime fontanus“ projekto iniciatorė, visuomenės veikėja Erika Lastovskytė iš Vilniaus.

O štai Lukiškių aikštėje išsakytas manifestas kvailystei. Pasirinktas simbolis – senis besmegenis – siekė perteikti akcijos dalyvių požiūrį į šių dienų visuomenės problemas. Šios akcijos iniciatorius gerai žinomas visuomenės veikėjas, monumentalistas Gytenis Umbrasas, įgyvendinęs mylinčių vienas kitą krantų projektą Vilniuje, šalia Žaliojo Tilto.

Menininkai ir visuomenės veikėjai atvyko į Soros International House organizuojamas Gruntvig seminaro dirbtuves „Viešosios Erdvės + Vizualiniai Menai = Pilietiškumo Akcijos“. Visą savaitę vykstančiose dirbtuvėse dalyvauja ir kuria įvairaus amžiaus žmonės iš Vengrijos, Italijos, Latvijos, Suomijos, Nyderlandų, Kipro, Belgijos, Bulgarijos, Rumunijos, Turkijos, Lenkijos, Baltarusijos bei, žinoma, Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius