-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienos pokylis: apranga, tradicijos, naudinga informacija

Ši informacija naudinga visiems, kurie nori dalyvauti viename iš plačiai pasaulyje žinomų austriškų šokių pokylių. Jis rengiamas Vilniuje vasario 14 d.
Vienos pokylis 2008 m.: pokylio akimirkos
Vienos pokylis 2008 m.: pokylio akimirkos / vienos-pokylis.com ir A.Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Vienos pokylis

Tvarka ir tradicijos

Norint patekti į šokių pokylį reikia nusipirkti kvietimus, kurie parduodami kaip vienas dviems asmenims arba vienas kvietimas porai. Dauguma svečių rezervuoja ir staliukus. Lėšos, gautos už kvietimus, staliukus, iš labdaringos loterijos, organizacinio, globėjų ir garbės komitetų sprendimu skiriamas labdarai. Į tarptautinius šokių pokylius Austrijoje gali būti sunku nusipirkti bilietus, nes yra daug norinčių, todėl iš anksto reikėtų užsisakyti ir bilietus, ir staliuką, už kurių rezervavimą taip pat reikia sumokėti. Bilietus galima užsisakyti pokylių biure, kuris atidaromas trys mėnesiai iki pokylio pradžios. Laisvų staliukų Austrijoje nebelieka jau prieš porą savaičių iki renginio.

Apranga

Austriškų pokylių savybė – tinkama ir nepriekaištinga vakarinė apranga. Reikalinga formali vakarinė apranga: moterims - ilga vakarinė suknelė iki batelių, pageidautina ilgos, iki alkūnių arba virš jų pirštinės, klasikiniai bateliai; vyrams - smokingas (juoda peteliškė, juodi klasikiniai batai) arba frakas (balta peteliškė, lakuoti klasikiniai batai). Galimi tautinis kostiumas arba karininkų uniforma. Galimi segėti valstybiniai apdovanojimai. Šokti vienais marškiniais (be švarkų) pokylio metu nepageidaujama. Kokteilių vakarėlio ar klubinė apranga pokylio metu nepageidaujama. Netinkamai apsirengę asmenys gali būti neįleidžiami į salę. Kaip apsirengti, kaip elgtis pokylio metu patariama ir per šokių pamokas.

Tvarkaraštis

Rotušė atidaroma 21.00 val., svečių atvykimas nuo 21.15 val. Pokylio pradžia 21.30 val., baigiamas 2 val. ryte (Austrijoje pokyliai vyksta iki 5 val.)

Pokylį pagal tradiciją pradeda studentų ir jaunimo grupė, kuri šoka specialiai jiems sukuriamą šokį. Šie šokėjai turi lankyti organizuojamas šokių pamokas, apsirengti pagal tradicinius reikalavimus - merginos baltomis suknelėmis, vaikinai su smokingais (juoda peteliškė) arba frakais (balta peteliškė).

Pokylio metu svečiai maloniai leidžia laiką šokdami nuostabius austriškus, tradicinius, pramoginius, šiuolaikinius šokius. Čia groja du šokių muzikos orkestrai ir/arba šokių muzikos ansamblis, jiems pritaria žymūs operos ir estrados dainininkai. Vakaro metu priimta šokti ir dainuojant solistams. Pokylyje įprasta vaikščioti, bendrauti su kitais svečiais, šokdinti kitas damas. Vidurnaktį šokamas tradicinis vidurnakčio kadrilis iš J.Strauss’o operetės „Die Fledermauss“. Jo mokomasi dar ir prieš pat 24 val. Vakaro metu geriami įvairūs gėrimai, kurių įsigyjama bufete arba kavinėje. Čia taip pat galima užkąsti, nes pokylio metu nebūna formalių pietų. Svečiai dalyvauja labdaros loterijoje, kurioje laimima vertingų prizų. Visos pokylio damos ir merginos pagal tradiciją gauna dovanėles. Po pokylio svečiai eina į kavines arba restoranus, valgo tradicinį pokylio valgį - naktipiečius – vengrišką guliašą ir geria alų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius