Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkosaugininkai iš brakonierių paėmė 1,5 km tinklų

Savaitgalį Aplinkos ministerijos Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai kartu su policijos pareigūnais vykdė akciją „Lydeka 2016“. Jos metu buvo tikrinami Varėnos rajono upės, ežerai, tvenkiniai, upeliai, stabdomos transporto priemonės. Iš viso patikrintos 22 transporto priemonės ir 28 žvejai mėgėjai, išaiškinti keturi aplinkosauginiai pažeidimai.
Konfiskuoti tinklai
Konfiskuoti tinklai / Aplinkos ministerijos nuotr.

Rimčiausias pažeidimas nustatytas Merkinės miestelyje, Merkinės seniūnijoje. V.K. priklausančioje sodyboje, esančioje ant Nemuno kranto, pareigūnai rado 23 nelegaliai laikomus žvejybinius statomus tinklus, pagamintus iš kaproninės medžiagos ir valo.

Buvo akivaizdu, kad bent trečdalis tinklų paruošti žvejybai, o didžiąja dalimi brakonierius žvejojo visai neseniai. Bendras tinklų ilgis – apie 1,5 km. Tarp tinklų buvo ir pripučiama guminė valtis.

Visų neteisėtai laikomų ne mėgėjiškos žūklės įrankių šeimininkas – ne pirmą kartą į aplinkosaugininkų akiratį patenkantis vyras. Jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, visi žvejybiniai tinklai paimti. Administracinių teisės pažeidimų kodekse už neteisėtai laikomus žvejybos įrankius numatyta bauda nuo 144 iki 289 eurų su įrankių konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius