Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žūklės arsenalas. Replės žiedeliams praskėsti

Specialios žvejo replės praverčia, kai reikia iš žuvies žiomenų išsegti giliai įrytą kabliuką, tačiau jos tinka ne tik šiai operacijai, o praverčia įvairiausiose situacijose, nes šiuolaikinės meškeriotojo replės daugiafunkcis įrankis, kurio konstravimu užsiima garsiausios meškeriojimo įrankių kompanijos tokios kaip „Rapala“, „Cormoran“ ar „Shakespeare“.
Šiuolaikinės meškeriotojo replės atlieka įvairias funkcijas – nuo kabliuko išsegimo iki valo kirpimo
Šiuolaikinės meškeriotojo replės atlieka įvairias funkcijas – nuo kabliuko išsegimo iki valo kirpimo

Žūklės mėgėjai renkasi čia.

Šios meškeriotojo replių evoliucijos pradžia tapo olandų žūklės eksperto Berto Rozemeijerio pasiūlymas papildyti tradicines reples smaigeliu, kurio paskirtis -prakiurdyti švininio galvakablio auselę, kuri gaminant šiuos guminukų gramzdus dažnai užliejama švinu – nei valo, nei segtuko per ją neperversi, o po šios naujovės prasidėjo varžybos, kas pagamins.

Unikalios replės atlieka daug funkcijų – jų snape yra specialios išpjovos, kurios praverčia, kai tenka remontuoti plieninį lydekų žūklės pavadėlį arba gamintis naują. Per kelias minutes tokiomis replėmis atkerpama reikiama pavadėlio atkarpa ir suplojami kilpelių tvirtinimo vamzdeliai.

Išorinėje universalių žvejo replių pusėje – kelios įpjovos, kurios atstoja kabliukų galąstuvėlį, o pačiomis replėmis galima naudotis kaip žirklėmis ir karpyti ne tik vienagyslius, bet ir pintus valus. Na, o spiningininkams naudingiausia šių replių funkcija – tai žiedelių skėtiklis. Pačiame replių nosies gale – dantukas, apie kurio paskirtį žvejai dažnai tik spėlioja. Tuo dantuku lengvai ir paprastai galima praskėsti iš stangrios vielos pagamintus žiedelius, kuriais prie masalų tvirtinami trišakiai, sukučiai su segtukais. Nagu skėsti žiedelį, kaip tai daro dauguma spningininkų, nepatartina. Netruksi ir nagą nulaužti, o keisti kabliukus tenka dažnai. Tad tokios replės meškeriotojo asrsenale ne šiaip naudingas, o būtinas įrankis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius