Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brakonieriaus tėvas pareigūnus išplūdo necenzūriniais žodžiais

Aplinkos apsaugos inspektorių garbės ir orumo įžeidimas Pasvalio rajono Saločių miestelio gyventojui gali atsieiti iki 500 litų bauda. Be to, jam teks atsakyti ir už nepilnamečio sūnaus brakonieriavimą tinklais – tokia veikla baudžiama nuo 400 iki tūkstančio litų bauda.
Aplinkosaugininkai
Aplinkosaugininkai / Aplinkos ministerijos nuotr.

Antradienį Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento inspektoriai gavo informaciją apie tai, kad nepilnamečiai asmenys Saločių miestelyje brakonieriauja tinklais. Jiems pateikti akivaizdūs įrodymai – pažeidimo nuotraukos.

Nustatę pažeidėjus pareigūnai nuvyko į jų gyvenamąją vietą. Juos pasitikęs neblaivus vyras paprašė pareigūnų parodyti turimą medžiagą. Pamatęs nuotraukas vyras puolė pareigūnus stumdyti, plūsti necenzūriniai žodžiais, bandė atimti ir sugadinti kompiuterį, apspardė pareigūnų automobilį ir užsidarė namuose.

Aplinkosaugininkai į pagalbą pasikvietė policijos pareigūnus, tačiau ir šių nurodymų pilietis nepaisė, nuolat juos įžeidinėjo. Dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pareigūno garbės ir orumo įžeidimo. Už aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūno garbės ir orumo įžeidimą, reiškiamą žodžiu ar gestais, įžeidžiančiu, įžūliu ar provokuojančiu elgesiu, gresia bauda nuo šimto iki 500 litų.

Aplinkosaugininkai nustatė, kad juos įžeidinėjusio vyro sūnus iš tiesų brakonieriavo tinklais. Kadangi jis dar nepilnametis, už jo veiklą teks atsakyti tėvams. Tyrime nepavyko nustatyti sugautos žuvies kiekio, todėl žala gamtai skaičiuojama nebus, tačiau už nelegalių žvejybos įrankių – tinklų – naudojimą tėvams teks sumokėti baudą nuo 400 iki tūkstančio litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius