Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų žvejai gedi nugaišusio milžiniško karpio, praminto santuokų ardytoju (video)

Britų meškeriotojai gedi nugaišusio beveik 31 kilogramo karpio, kuris, kaip manoma, buvo didžiausia gėlavandenė žuvis Didžiojoje Britanijoje ir buvo pramintas santuokų ardytoju.
Karpis „Dvispalvis“ meškeriotojo rankose
Karpis „Dvispalvis“ meškeriotojo rankose / Kadras iš „YouTube“

30,8 kilogramo svėręs karpis, vardu Dvispalvis (Two Tone), buvo rastas plūduriuojantis negyvas Kento grafystėje telkšančiame Koningbruko ežere. Manoma, kad žuvis buvo apie 45 metų ir nugaišo dėl senatvės.

Dėl neįprastos kūno spalvos vardą įgijęs karpis būdavo sumeškeriojamas tik kartą arba du per metus, o per visą gyvenimą – ne daugiau kaip 50 kartų. Jis užkietėjusiems britų žvejams buvo tapęs savotišku šventuoju Graliu.

„Jis – unikalus padaras, genetiškai neįprastas. Šioje šalyje nė viena kita žuvis nebuvo užaugusi iki tokio dydžio, – naujienų agentūros „Reuters“ televizijai sakė Koningbruko žuvininkystės vadovas Chrisas Logsdonas. – Akivaizdu, kad jis buvo karpių žvejų svajonė. Tai žuvis, kurią troško sugauti visi.“

Kai kurie žvejai praleisdavo ant ežero kranto daugybę valandų, mėgindami sugauti Dvispalvį. Tai patikdavo ne visoms žmonoms, todėl šis karpis pelnė santuokų ardytojo titulą.

Meškeriotojas Lee Jacksonas savo knygoje „Just For The Record: My Quest For Two Tone“ aprašo savo pastangas pergudrauti šį karpį, kurias galiausiai vainikavo sėkmė.

„Mane iš tikrųjų užvaldė mintis sugauti šią žuvį. Dėl jos praleisdavau žvejodamas didžiąją dalį pavasario, vasaros ir rudens, maždaug 50 valandų per savaitę, o visa tai truko šešerius metus. Ją susekti buvo išties nelengva“, – rašė L.Jacksonas.

Dvispalvis ateinantį sekmadienį bus palaidotas ant ežero kranto, o žvejai internete skelbia užuojautas dėl jo.

VIDEO: Two Tone Carp Dead - News Story

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius