Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džiaugsmą dėl išgelbėtų Laukžemių tvenkinio žuvų temdo tonos kritusių gyvių

Visą savaitę iš išleidžiamo Laukžemių tvenkinio žuvis gelbėję iniciatyvūs žvejai suskaičiavo, kad pavyko iškelti į naujus vandens telkinius per 5 tonas žuvų. Deja, daugybė žuvų krito.
Išdususios žuvys Laukžemių tvenkinyje
Išdususios žuvys Laukžemių tvenkinyje
Temos: 2 Tvenkinys Žuvis

Sekmadienį prie Laukžemių tvenkinio vėl rinkosi žvejai. Vieną dieną pailsėję jie vėl traukė žiūrėti, ar yra dar likę žuvies, kurią reikėtų iškelti į Trinyčių tvenkinį.

Atvykę žvejai rado gausybę išdvėsusių žuvų. „Atvykę iškarto paskambinome gamtosaugininkams. Jie atvyko į vietą, turi tikslią skaičiuoklę, pagal kurią nustatys, kiek yra neišgyvenusios žuvies. Maždaug 20 metrų ruože galėjo būti apie pusė tonos nugaišusio mailiaus“ – teigė žvejys Mindaugas Limontas.

Žvejai vienas po kito pasakojo matę nemažai išgaišusios žuvies jau Danės pakrantėse. „Sunku pasakyti, ar ji jau išplukdyta iš užtvankos jau negyva, ar nesugebėjo įveikti seklumų ir bebrų užtvankų ir krito jau išplaukusi“, – pasakojo pašnekovas.

Tarp kritusios žuvies aptikta ir nemažai dar gyvų žuvų. Į Trinyčių tvenkinį buvo išgabentos dar trys cisternos su vandeniu ir žuvimi: lynais, karpiais, karšiais, šamais, lydekomis.

„Skaičiuojame, kad 35 hektarų ploto Laukžemių tvenkinyje galėjo būti apie 15 tonų žuvų. Maždaug 5 tonas pavyko išgelbėti ir perkelti į Trinyčių, Tūbausių, Lazdininkų tvenkinius. Didelė dalis išplaukė į Danės upę. Ši upė tikrai gausiai įžuvinta. Deja, daug žuvų nugaišo. Gali būti kelios tonos gaišenų“, – svarstė kitas žvejys Tomas Navalinskas.

VIDEO: Žvejai nugaišusias žuvis sėmė kibirais

Anot jo, sekmadienį dar bandyta padėti dūstančioms žuvims išplaukti į Danę. Buvo nuleidžiami užtvankos šliuzai ir taip keliamas vandens lygis. Pakėlus šliuzus žuvims išplaukti padėjo didesnė trauka.

Klaipėdos rajono žvejų nuotr./Kritusios žuvys Laukžemių tvenkinyje
Klaipėdos rajono žvejų nuotr./Kritusios žuvys Laukžemių tvenkinyje

Dabar žvejai ketina kreiptis į Aplinkos ministeriją. „Prašysime paaiškinimo, ar viskas buvo daroma taip, kad gamtai būtų padaryta kuo mažesnė žala. Sieksime, kad būtų nustatyta, kokia žala gamtai padaryta ir kas už tai atsakingas“, – teigė pašnekovai.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius