Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Flyfishing days“ šurmuliuos prie Šventosios

Šventosios upės ir Paščio ežero įsikūrusioje kaino turizmo sodyboje „Paštys“ birželio 6 d. prasidės tradiciniu ir jau tarptautiniu tapęs renginys „Flysfishing days“, į kurį sugužės žūklės museline meškere entuziastai iš visos Lietuvos, atvyks svečiai iš Latvijos ir Suomijos.
Muselininkų sueiga
Muselininkų sueiga / Autoriaus nuotr.

Visi straipsniai apie ŽŪKLĘ

Vieni „Flysfishing days“ vadina festivaliu, kiti – muselininkų fiesta, tačiau svarbiausias jo privalumas, kad šio renginio metu nevyksta žūklės varžybos, o visas laikas skiriamas bendravimui, seminarams ir pramogoms. Tad „Flysfishing days“, kurių pagrindinis rėmėjas - kompanija „Salmolita“, yra pati geriausia progra kartą metuose susitikti su bendraminčiais, išpažįstančiais tą pačią religiją – žvejojančiais museline meškere.

„Flyfishing days“ – ne uždaras, tik siaurai meškeriotojų kastai skirtas renginys - atvirkščiai, kviečiami registruotis ir jame dalyvauti visi, kas susidomėjo museline meškere ar nori susipažinti su šiuo žūklės būdu ne iš knygos puslapių, pasimokyti muselinės meškerės valdymo technikos ar tiesiog sudalyvauti vakaronėje prie laužo ir pajusti ypatingą muselininkų sueigos dvasią. Svarbiausia, kad į renginį galima atvykti su šeimomis, atsivežti atžalas, kurios turės progą susipažinti su ekologiškiausiu ir sportiškiausiu žūklės būdu ir kuriems parengta speciali programa.

„Flysfishing days“ programoje tradiciškai įtraukti praktiniai ir parodomieji seminarai, kurių metu festivalio svečias Europos žūklės museline meškere federacijos instruktorius Uvė Reideris demonstruos muselines meškerės galimybes ir mokys visus norinčius žūklės museline meškere technikos, o antrąją  renginio dieną bus keičiamasi muselių rišimo patirtimi, vyks naujausių modelių demonstracija. Suomijos kompanijos „Vision‘ atstovai renginio metu supažindins su naujausiais žūklės museline meškere  įrankiais, muselininkų apranga.

  
„Flysfishing days“ vyks dvi dienas, todėl vaišingi renginio organizatoriai sumanė ne tik reginiais penėti dalyvius – pirmąją dieną planuojamas didžiulės kiaušinienės kepimas, o vakare ant laužo kunkuliuos žuvienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius