Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lašiša“: 30 tūkst. litų žala, tarp pažeidėjų – ir Žuvininkystės tarnybos atstovas

Per beveik tris mėnesius trukusią akciją „Lašiša-2014“ užfiksuoti 194 administracinių teisės pažeidimai. Pažeidėjai neteko 8 valčių, 33 tinklų, 4 užkabinamųjų žvejybos įrankių, per 80 kitų mėgėjų žvejybos įrankių bei turės atlyginti daugiau nei 30 tūkst. litų nustatytą žalą žuvų ištekliams, pranešė Aplinkos ministerija.
Vilniuje sužvejota 15 kg lašiša
Asociatyvi nuotr. Vilniuje sužvejota lašiša / Deniso Masalsko nuotr.

Po 320 suorganizuotų reidų, kurių metu patikrinti per 2 700 žvejų,  nustatyta, kad 78 iš jų neturėjo leidimų mėgėjų žvejybai. Iš akcijos metu užfiksuotų 194 administracinių teisės pažeidimų 39 prilyginami šiurkštiems. Pernai akcijos metu užfiksuoti šiurkštūs pažeidimai sudarė apie 12 proc. nuo visų užfiksuotų pažeidimų, šiemet – apie 20 proc. Be leidimo žvejoję pažeidėjai šiemet kaip ir pernai sudarė apie 3 proc. nuo visų patikrintų žvejų.

Akcijos „Lašiša 2014“ metu neteisėtai žvejoję asmenys turės atlyginti padarytą žalą žuvų ištekliams, kuri siekia daugiau kaip 30 tūkst. Lt.

Didžiausia žala – Vilniaus regione

Didžiausia nustatyta žala lašišinių žuvų ištekliams buvo padaryta nedrausmingų Vilniaus regione žvejojusių žvejų ir siekia 20 tūkst. Lt. Vieno jų aplinkosaugininkai pasaloje tykojo net 2 paras. Už dvi draudžiamu užkabinamuoju būdu pagautas neršiančių lašišų pateles Žeimenos valstybiniame ichtiologiniame draustinyje jam teks atlyginti daugiau 13 tūkst. Lt gamtai padarytą žalą. Pažeidėjui gresia ir iki 2 tūkst. Lt bauda.

Akcijos metu pareigūnai sustabdė ir Žuvininkystės tarnybos atstovą, kurio automobilyje rastos dviejų lašišų galvos. Dėl šio pažeidimo Vilniaus regiono aplinkosaugininkai kreipėsi į teisėsaugą.

Per 7,5 tūkst. Lt gamtai padarytą žalą turės atlyginti Klaipėdos regiono pažeidėjai. Vienas jų aplinkosaugininkams įkliuvo tinklais sugavęs 2 šlakius. Jis turės atlyginti gamtai padarytą daugiau kaip 4 tūkst. Lt žalą. Vyrui taip pat gresia bauda iki 1 tūkst. Lt bei priemonių ir įrankių konfiskavimas.

Pratęs akciją

Nepaisant to, kad akcija „Lašiša-2014“ baigėsi, dėl užsitęsusio lašišų neršto lašišinių upių ruožų apsauga tęsis ir toliau. Apie pastebėtus pažeidimus reikėtų nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius