Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lydekų apsaugos akcija: 800 pažeidimų, 50 tūkstančių eurų baudų, 60 konfiskuotų tinklų

Per neršiančioms lydekoms apsaugoti skirtą akciją, kuri vyko beveik tris mėnesius – nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. – aplinkosaugininkai nustatė beveik aštuonis šimtus pažeidimų. Pažeidėjams skirta daugiau kaip 50 tūkst. eurų administracinių baudų, informuoja Aplinkos ministerija.
Žvejas
Žvejas / AM nuotr.

Išaiškinti 28 pažeidimai, kurių metu žuvų ištekliams padaryta 42 tūkst. EUR žalos, ir šią žalą brakonieriai turės atlyginti.

Per akciją patikrino daugiau kaip 13 tūkst. žvejų. 

Sučiupti pažeidėjai turėjo sugavę 29 lydekas, 4,5 kg ešerių, taip pat kitų žuvų. Brakonieriai turės atlyginti 4,8 tūkst. EUR žuvų ištekliams padarytą žalą.

Itin šiurkščiai žvejybos taisykles pažeidė praėjusį šeštadienį, balandžio 18 d., prie Luodžio ežero (Zarasų r.) sulaikyti du vyriškiai, trimis tinklais gaudę žuvis.

Sučiupti pažeidėjai turėjo sugavę 29 lydekas, 4,5 kg ešerių, taip pat kitų žuvų. Brakonieriai turės atlyginti 4,8 tūkst. EUR žuvų ištekliams padarytą žalą.

Jiems taip pat bus skirtos nuo 115 iki 289 EUR administracinės baudos.

Konfiskavo 6 valtis

Akcijos metu buvo konfiskuotos šešios pažeidėjų valtys, 60 tinklų ir kitų neteisėtai naudotų žvejybos priemonių ir įrankių. Pagal nustatytą tvarką paimtos valtys bus perduotos Valstybinei mokesčių inspekcijai, kuri jas parduos aukciono būdu, o gauti pinigai pateks į valstybės iždą. Atimti tinklai ir kitos žvejybos priemonės bus utilizuoti.

Nors akcija jau baigėsi ir nuo balandžio 21 d. leidžiama žvejoti lydekas, aplinkosaugininkai primena, kad per vieną žvejybą leidžiama paimti ne daugiau kaip tris ir ne mažesnes kaip 45 cm dydžio lydekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius