Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Mastelis. Rekordinio karšio matavimas

Išskirtinio 15min.lt lankytojų dėmesio sulaukė žinia apie rekordinį Lietuvos masteliu karšį, sumeškeriotą Baltuosiuose Lakajuose.
Aiškiai matyti, kad 30 cm raudona atžyma matuoklės skalėje – karšio šono viduryje.
Aiškiai matyti, kad 30 cm raudona atžyma matuoklės skalėje – karšio šono viduryje.

Žūklės mėgėjai renkasi čia (spausk „like“).

Šį laimikį kai kas netgi bandė lyginti su Anglijos rekordu, tiesa, neįvardydamas šaltinio, kur galima rasti minimo fakto patvirtinimą. Tačiau daugiausiai diskusijų sukėlė mėgėjiškoje nuotraukoje užfiksuotos rekordinio karšio proporcijos, kurios tikrai negali būti tokios didelės žuvies. Fotografas mėgėjas paprasčiausiai nesugebėjo jų išryškinti.

Kad nekiltų abejonių dėl karšio dydžio, paprašėme laimikio autorių – vilnietį meškeriotoją Ovidijų Milaševičių - pateikti karšio matavimo procedūros nuotraukas. Šis fotoliudijimas, tiesa, taip pat ne pačios geriausios kokybės, jau gautas.

Nors šis fotodokumentas užfiksuotas taip pat mėgėjiška kamera, o jo autorius stokoja fotografo įgūdžių, nuotraukoje aiškiai matyti, kad 30 cm žyma, išskirta raudona spalva matuoklės skalėje, yra pačiame karšio šono viduryje.

Įdėmiau pastudijavus matyti, kad karšio nosis remiasi į 62 cm atkarpą. Lietuvos ichtiologų duomenimis, karšių augimo tempas mūsų vandenyse – vidutinis: 12-13 metais karšiai pasiekia 40-45 cm ūgį ir 1,5-2,0 kg svorį, o vėliau jų augimas sulėtėja, todėl, priklausomai nuo gyvenimo sąlygų, 20 metų karšiai siekia 60-80 cm ilgį o sveria nuo 6 iki 7 kg.

Žūklės laimikius siųskite zukle@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius