Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meškeriotojo ekipuotė. Futliaras iš vamzdžio

Geras meškerykotis ne tik brangus pirkinys, bet ir išsirinkti jį nėra taip paprasta, todėl pamėgtą spiningą ar dugninę kiekvienas rimtas meškeriotojas brangina ir saugo kaip savo akį. Dažniausiai meškerykočiai nukenčia žūklėje, o kelionėje. Anglai netgi turi patarlę, kad automobilių durelės ir bagažinių dangčiai sukurti tam, kad jais būtų laužomi meškerykočiai. Šiame pašmaikštavime – daug tiesos, tačiau kaip apsidrausti nuo siurprizų ir išvengti didelių investicijų?
Plastiko tūtą galima įmauti į brezentinį apvalkalą ir turėsite nė kiek ne prastesnį už pirktinį futliarą meškerykočiui.
Plastiko tūtą galima įmauti į brezentinį apvalkalą ir turėsite nė kiek ne prastesnį už pirktinį futliarą meškerykočiui.

Žūklės mėgėjai buriasi čia.

Atvirai vertinant meškerykočio išlikimo šansus, svarbiausia pripažinti, kad audeklinė įmautė, į kurią įpakuotas meškerykotis dažniausiai parduodamas, apsaugo jį tik nuo įbrėžimų, o ne nuo rimtų „traumų“. Kad meškerykotis dažnose žvejo kelionėse būtų saugus galima jį vežiotis brezentiniame futliare, kurio sienelės pastorintos užpildu, bet patikimiausia metalinis arba plastikinis tūtos formos futliaras. Vienam meškerykočiui ją galima įsigyti ir papildomai.

Jei meškerykočių ne vienas, tūtų galima pasidaryti iš reikiamo skersmens plastikinių vandentiekio vamzdžių. Procesas paprastas: atpjaunama reikiamo ilgio vamzdžio atkarpa, vienas galas aklinai užtaisomas, o kitam pritaikomas kamštis. Galima parinkti vamzdžio įmautę iš audeklo, kurios vienas galas – su užtrauktuku. Prieš įmaunant į įmautę vamzdį aklinajame gale patartina įdėti porolono pagalvėlę, kuri saugos meškerykotį nuo stuktelėjimų. Kelias tūtas galima vežiotis brezentiniame futliare su užtrauktuku. Šis meškerykočių apsaugos būdas – turbūt pats paprasčiausias ir pigiausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius