-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelaimė Degučiuose: prairus užtvankai išdžiūvo tvenkinys, išduso žuvys, be vandens liko bebrai ir gulbės

Penktadienį Degučių tvenkinio, Šilutės rajone, užtvankos gelžbetoninės šachtos sienoje atsivėrė keli plyšiai, per kuriuos iš šio dirbtinio vandens telkinio ištekėjo beveik visas vanduo.
Iš Degučių tvenkinio ištekėjo vanduo.
Iš Degučių tvenkinio ištekėjo vanduo. / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Dalyvauk konkurse „Pagavai-paleisk“ ir laimėk BIC valtį. (TAISYKLĖS).

Degučių užtvanka pastatyta 1976 metais ir iki šiol nė karto nebuvo kapitaliai remontuota.

„Galbūt dėl to, kad statant užtvanką betonas buvo blogai sutankintas, todėl per laiką jis ištrupėjo, o gal prie to prisidėjo dar ir žiemos šalčiai, – svarstė Šilutės rajono savivaldybės Kaimo reikalų skyriaus vedėjo pavaduotojas Povilas Budvytis, telefonu paklaustas apie šios netikėtos avarijos priežastis. – Paskutinės apžiūros metu – tokie hidrotechniniai įrenginiai rajone apžiūrimi bent du kartus per metus – prieš potvynį ir po jo, – tačiau jokių išorinių defektų nebuvo pastebėta“.

Bus sudaryta komisija, kuri įvertins avarijos žalą. Tačiau, anot P. Budvyčio, jau ir dabar aišku, kad Degučių užtvanką teks kapitaliai remontuoti.

„Mano apytiksliais skaičiavimais, užtvankos remontas gali atsieiti mažiausiai 100 tūkst. litų, – sakė telefonu už melioracijos reikalus rajone atsakingas Kaimo reikalų skyriaus vedėjo pavaduotojas. – Pinigų prašysime iš Žemės ūkio ministerijos, nes patys jų tiek ir teturime – 320 tūkst. Lt visam rajonui visiems metams“. 

P. Budvyčio manymu, Degučių užtvanką šiemet vargu ar pavyks suremontuoti. Mat pirma reikės parengti projektą, gali būti, kad teks skelbti remonto darbų rangos konkursą.

Sekmadienį „Šilutės polderių“ bendrovės darbuotojai rinko iš išdžiūvusio tvenkinio žuvis ir leido į Mirglono upelį žemiau užtvankos.

Degučiuose gyvenantis Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys Antanas Kubaitis telefonu sakė „Šilutės ETA Žinioms“, kad vietiniams gyventojams dėl užtvankos avarijos pavojaus nėra. Jam labiausiai gaila be vandens likusių gulbių ir bebrų, taip pat vandens lelijų. Ypač pastarųjų. „Jos taip gražiai žydėjo,“ – apgailestavo A. Kubaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius