-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Poledinės žūklės mėgėjų nebaugina net po kojomis ant ledo sruvenantis vanduo

Nors vis dar užšalusios Dubysos upės paviršiumi sruvena vanduo, o pakraščiuose ledo nelikę nė kvapo, ties Plembergo kaimu, Raseinių rajone, žvejojančių vyrų galima aptikti ne vieną ir ne du. Nejau jų negąsdina prasidėjęs atlydys?

Penktadienį apie vidurdienį netoli Ariogalos, Plembergo kaime, ant dalimis užšalusios Dubysos buvo galima regėti keletą dešimčių žvejybos mėgėjų.

„Taigi nepavojinga. Vidury upės ledo storis siekia kokius 30 cm. Neįlūšim. Juk galima lipti net ir ant 7 cm storio ledo“, – įsitikinęs saugumu rėžė vienas žvejys, į Raseinių rajoną atvykęs net iš pačios Vilkijos.

Paklaustas, kaip nuėjo iki upės vidurio, jei jos pakrantės jau atitirpusios, jis tik mostelėjo ore ranka: „Medžiu nusliuogėm. O jei ir įkristume į vandenį, nenuskęstume. Gylis šalia kranto tesiekia kelius“.

Laimikio jo rankose, beje, nesimatė. Vyras ruošėsi važiuoti namo.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Raseinių rajono agentūros vyriausiasis specialistas Augustinas Zurlys patikino, pavojaus šiuo metu dar nematantis.

„Praėjusią savaitę ledo storis viršijo 20 cm. Negalėjo taip greitai ištirpti. Taip, ledas Dubysos upėje kiek pakilęs, dėl to ir yra pasislinkęs nuo kranto. Žvejai, paprasčiausiai, turi saugoti patys save“, – patikino aplinkosaugininkas.

Ties Plembergo kaimu Dubysa itin išplatėja. Ten, anot A.Zurlio, buvo įrengti karjerai. Gylis ties viduriu gali siekti 8 metrus.

„Nelaimių, nutikusių poledinės žūklės metu, dar nesame turėję. Nemanau, kad kas blogo gali nutikti ir šiuo metu“, – teigė aplinkosaugininkas.

VIDEO: Vandeniu virstantis ledas bebaimiams žvejams nerūpi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius