Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žūklės arsenalas. Safyras blizgių skrynelėje

Vienos seniausių Europoje spiningo masalų gamintojos ir kūrėjos italų kompanijos „Mosca“ arsenale jau keturis dešimtmečius – klasikinė vartiklė „Safir“, tapusi vienu pirmųjų kompanijos kūrinių. Kodėl ji neprarado savo aktualumo ir atlaikė įnirtingą konkurencinę kovą ne tik su vėlesniais „Mosca“ dizainerių sukurtais modeliais, bet ir kitų gamintojų spiningo masalais?
„Safir“ blizgės tokios veiksmingos, kad dėl gausybės kontaktų su lydekų dantimis emalį gana greitai išvagoja gilūs įbrėžima
„Safir“ blizgės tokios veiksmingos, kad dėl gausybės kontaktų su lydekų dantimis emalį gana greitai išvagoja gilūs įbrėžima

Tapk ŽŪKLĖS draugu FACEBOOK, spausk čia.

Antroji pilietybė

Kad aiškiau būtų, pirmiausia reikia nors trumpai apžvelgti „Mosca“ spinigo masalų kolekciją, kurioje per 80 unikalių modelių, o jų spalvinimo versijų per – 900. Retas aukštosios mados kolekcijų demonstravimas gali prilygti tokia gausa. Dauguma modelių – patentuoti, nes „Mosca“ dizaineriai ir konstruktoriai kuria ir patentuoja unikalius spiningo masalus, kurie greitai prigyja įvairiose šalyse, o kai kuriems svečios šalys tampa net antrąja tėvyne. Taip atsitiko su masalu „Spiner Bait“, susidedančiu iš galvakablio, į kurį įlietas specialus vielinis rėmelis, kurio kitame gale pritvirtintas sukrės lapelis. Šis masalas nepaprastai išpopuliarėjo Amerikos žemyne, ten labai greitai įgijo antrąją pilietybę, visiškai nustelbusią pirmąją,  ir dabar daugeliui atrodo keista, kad tai ne amerikiečių, o italų kūrinys.

Firminis „Mosca“ spaudas ant blizgės ar sukrės – tai aukštos kokybės garantija. Dabartiniais masinės gamybos laikais, kai siekiama panaudoti pigiausias medžiagas, italų blizgių gamintojai ištikimi savo tradicijoms. Spiningo masalams gaminti čia naudojami taurūs spalvotieji metalai, kurie suteikia blizgėms ir sukrėms nepakartojamą „skambesį“. Šią ypatybę labai vertina patyrę spiningininkai, kurie žino, jog nuo tos savybės priklauso žūklės sėkmė.

Sunkiavorės sukrės

„Mosca“ gamina ne tik blizges, bet ir sukres, gerai žinomas Europos spiningininkams. Upėtakių žūklės klasikiniu masalu tapo „Moskito“ sukrės, kurių „long“ tipo lapeliai marginti unikalia technologija, o kabliukai užmaskuoti kailio ir plunksnų puokštelėmis. „Mosca“ sukrių kolekcijoje išsiskiria „Rastel“ ir „Nome“ modeliai, kurie laikomi vienais geriausių masalų lydekų žūklei. Tačiau ypač unikalios yra sunkiasvorės sukrės – 15, 18 ir 28 gramų modeliai „Longet“, „Longet fiocco“, „Longet avec pompon“. Tokio dydžio šio tipo spiningo masalai – reti, tačiau labai vertinami spiningininkų, nes jie skirti gaudyti didelėje gelmėje gyvenančias lašišines žuvis.

Ypatingas emalis

Po šios įžangos nesunku įsivaizduoti, kad ir „Mosca“ klasikinės blizgės tri būti kažkuo ypatingos ir net unikalios. Jos tikrai išsiskiria spiningo masalų modelių įvairovėje formomis ir spalvomis, o tame lobyne lyg brangakmenis aukso papuošalų fone išsiskiria blizgės, pavadintos „Safir“. Šios blizgės universalus masalas gaudyti visų rūšių plėšriąsias žuvis. Todėl jos gaminamos įvairių dydžių, tačiau svarbiausia šio modelio blizgių savybė – spalva. „Safir“ vartiklės naudojant sudėtingą technologiją padengtos emaliu ir jas galima statyti į vieną gretą su juvelyriniais dirbiniais, pvz., sagėmis, dekoruotomis emaliu. Žvelgiant į tokią blizgę pirmiausia į akis krinta, kad emalio spalvų intensyvusmas kinta ne tonais, o pustoniais. Tokia emalio savybė užtikrina ypatingą šių masalų veiksmingumą, gaudant plėšriąsias žuvis skaidriame vandenyje arba apniukusiu oru.

Visos ŽŪKLĖS naujienos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius