Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švytintis valas rekomenduojamas jūrinei žūklei

Kompanija WFT paskelbė sensacingą naujieną, kad sukurtas švytintis valas LOOM. Šis valas absoliučiai skiriasi nuo anksčiau plačiai naudotų fluorescentinių valų. Į polimerines dervas, iš kurių gaminamas naujoviškas valas, įmaišoma specialių liuminoforų, kurie akumuliuoja šviesos spindulius, o atsidūrę prietemoje ar tamsoje švyti.
Ritė
Ritė / Jono Maldeikio nuotr.

Kad valas imtų švytėti, užtenka dieną kurį laiką palaikyti valą gerai apšviestoje vietoje. Naktį saulės spindulius  puikiausiai atstoja bet koks žibintas, tačiau nuolat žibintuvėliu apšviesti valą – ne tik varginanti, bet ir brangų žūklės laiką gaišinanti procedūra. Todėl kompanijos WFT inžinieriai sukonstravo  specialų valo žiedą, kuriame įmontuotas miniatiūrinis šviesos šaltinis. Žiedas švyti, o per jį slystantis valas gauna šviesos įkrovą. Valas gaminamas skirtingo elastingumo ir tvirtumo – „Cast“ rūšis stangriausia, „Mono“ – elastingiausia, o „Strong“ – tvirčiausia. Valo skersmuo – nuo 0,12 mm iki 0,36 mm. Ekspertų nuomone, šį valą veiksmingiausiai galima panaudoti jūrinėje žūklėje, nes švytėjimas naktį vilioja žuvis prie masalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius