Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„WaveSpin“ – perversmas žvejybos ričių konstrukcijoje

Jungtinėse Valstijose žinomas žūklės ekspertas Dougas Hannonas užpatentavo ir pagamino naujovišką neinercinę žvejybos ritę, kurios valo būgnelio konstrukcija užkerta kelią valo susimazgymui - šią sensacingą naujieną pranešė asociacija „American Sportfishing Association“.
Dougas Hannonas
Dougas Hannonas / Gamintojų nuotr.

15min.lt Žūklė

Naujoviškos ritės klasikinių modelių skiriasi neįprastos formos valo būgneliu „WaveSpin“, kurio viršutinė briauna dantyta kaip pjūklo ašmenys. Žvejybos ričių valo būgnelių viršutinės dalies briauna iki šiol buvo gaminama kiek įmanoma gluotnesnė, o elitinių modelių dengiama trintį iki minimumo sumažinančiu titano oksidu. Tai buvo daroma tam, kad valas geriau slystų nuo būgnelio užmetant masalą. Tačiau meškeriotojai gerai žino, kad ilgainiui ritės valo vediklis susuka valo giją ir ji ima garankščiuotis, susimesti į kilpas, kol galiausiai susimazgo. Spiningo masalų ir ričių gamintojai rekomenduodavo, kas valandą, o žvejojant sukrėmis, kurios savo ruožtu papildomai susuka valą, kas pusvalandį ištiesti lygioje vietoje ar ant vandens paviršiaus valo būgnelyje sutalpintą giją, kad ji savaime išsitiesintų. Tai žymiai sumažindavo tikimybę, kad valas ims kilpotis ir susimazgys. Deja, šią rekomendaciją daugelis meškeriotojų pamiršta, kai pradeda kibti žuvys, nes paprasčiausiai nėra laiko imtis valo tiesinimo procedūrų.

Dougas Hannonas atkreipė dėmesį, kad valo problemos atsiranda dėl paprastos priežasties -

Gamintojų nuotr./Ritė Wave
Gamintojų nuotr./Ritė Wave

užmetant masalą bei pradedant vynioti valą jis būna neįtemptas. Dantyta valo būgnelio briauna "WaveSpin“ užtikrina, kad valas - visą laiką įtemptas. Giją reikiamai įtemti ir fiksuoti padeda būtent ypatingu kampu būgnelio viršutinėje briaunoje išpjauti "dantys", todėl net ir tada, kai valas gerokai susisukęs, nesusimeta kilpos.

Beje, tai ne vienintelis naujoviškos ritės pranašumas prieš klasikines – Dougo Hannono sukonstruotas valo būgnelis „WaveSpin“ leidžia 30 proc. toliau nei su tradicine žvejybos rite užmesti spiningo masalą. Bandymais įrodyta, kad valo būgnelio konstrukcija ne tik užtikrina valo įtempimą, bet ir sumažina gijos trintį, kai valas slenka nuo būgnelio, nes jis liečiasi tik prie „dantų“ viršūnėlių.

 

Dougas
Dougas

Naujoviškos ritės labiausiai pravers spiningininkams, kadangi jie per žūklę šimtus kartų užmeta masalą ir nuolat susiduria su valo mazgymosi efektu.

Kol kas gaminami keturi žvejybos ričių su „WaveSpin“ technologija modeliai – DHxL ir DH 3000, kurių valo vyniojimo redukcija – 5,1:1, bei kiek didesnės ir lėtesnės ritės DH 4000 ir DH 5000 (redukcija 4,9:1). DH serijos ritės pritaikytos žvejoti gėlame ir siūriame vandenyje. Pažymėtina, kad joms suteikiama dviejų metų garantija, kuri nepriklauso nuo žūklės ir ritės naudojimo sąlygų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius