Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemos žūklės šventėje bus pasirašyta „Žvejybos rojaus“ sutartis

Šeštadienį Molėtų rajone, Mindūnuose, vyks Žiemos žūklės šventė, kurios metu bus pasirašyta „Žvejybos rojaus“ sutartis.
Poledinė žūklė
Poledinė žūklė / Valdo Kopūsto/15min.lt nuotr.

„Kadangi Žiemos žūklės šventė, kuri šiemet Mindūnuose vyks jau dvidešimtąjį kartą, priskiriama įspūdingiausioms, įdomiausioms ir smagiausioms Lietuvos šventėms, tai itin tinkama proga atkelti vartus „Žvejybos rojaus“ projektui“, – pranešime spaudai teigė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Šį projektą Aplinkos ministerija inicijavo, siekdama sukurti mėgėjų žvejybai patrauklų regioną, skatinti žvejybos turizmą.

Jam įgyvendinti buvo pasirinktos Molėtų ir Zarasų rajonų savivaldybės, kurios priskiriamos didžiausią rekreacinį potencialą turintiems regionams ir kurios visada buvo labai populiarios tarp žvejų. Sutartį su K.Trečioku pasirašys šių savivaldybių merai.

Vienas svarbiausių projekto tikslų – pagausinti žuvų išteklius. Taip pat planuojama sukurti su žvejyba susijusių ir žvejams patrauklių paslaugų infrastruktūrą.

Mindūnuose veikia vienintelis šalyje Ežerų žvejybos muziejus, išsaugotos senovinio stintelių gaudymo tradicijos, kurias galės stebėti šventės svečiai ir dalyviai.

Šventės metu vyks tradicinės poledinės žūklės, ekečių gręžimo varžytuvės, orientacininkų varžybos, mugė, gardžiausios žuvienės virimo konkursas. Savo jėgas šventės dalyviai galės išmėginti rungtyniaudami valtimis per sniegą, traukdami virvę, šaudydami iš lanko ar pjaudami rąstą .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius