-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 04

Lietuviški filmai – Berlyno Karlshorst muziejuje

Kino režisierių Šarūno Barto, Arūno Matelio, Giedrės Beinoriūtės bei video menininko Deimanto Narkevičiaus filmai atstovauja lietuvišką kiną Berlyno Karlshorst muziejuje organizuojamame renginyje „Transformacija kine“.
Režisierė Giedrė Beinoriūtė
Režisierė Giedrė Beinoriūtė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Monoklis“ pranešime spaudai teigiama, kad kino renginys „Transformacija kine“, vykstantis vasario 5–7 dienomis, skirtas Baltijos šalių ir Rusijos dokumentinio kino apžvalgai nuo Perstroikos pradžios. Renginys susideda iš filmų peržiūrų bei diskusijų apie pereinamojo laikotarpio kiną. Iš vienos pusės filmų programa siekiama atspindėti transformacijos procesus – politinius, socialinius, ekonominius ir kultūrinius pasikeitimus. Iš kitos pusės siekiama atkreipti dėmesį ir į naują dokumentikos retoriką, naujas naracijos formas, taip pat ir į pasikeitusią vaizdo estetiką,  Nors daugiausiai kalbama apie dokumentiką, į programą taip pat įtraukti ir keli vaidybiniai filmai, kurie, organizatorių manymu, papildo ir praplečia temą.

Lietuviškų filmų programoje bus parodyti Š. Barto „Praėjusios dienos atminimui“, A. Matelio „Dešimt minučių prieš Ikaro skrydį“, G. Beinoriūtės „Mano vienišos draugės“ bei „Vulkanovka. Po didžiojo kino“ ir D.Narkevičiaus „Gyvenimo vaidmuo“.

Latvijos kinematografą atstovauja tokie režisieriai kaip L. Pakalnina, H. Frankas, J. Podnieks, Estijos – V. Anderson, J. Kilmi, A. Maimik, taip pat – V.Õunpuu su Lietuvos kino teatruose demonstruota vaidybine juosta „Rudens puota“. Iš Rusijos bus rodomi ir jau pripažintų meistrų A. Sokurovo, V. Manskio, V. Kosakovskio bei jaunos labai įdomios režisierės A. Rudnickajos filmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius