Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 05

Lietuvos Vyriausybė ir „Barclays“ pasirašė investicijų sutartį

Pirmadienį Lietuvos Vyriausybė pranešė apie investicijų sutarties pasirašymą su „Barclays Technology Centre Limited“ – antrine „Barclays Bank PLC“ („Barclays“) priklausančia bendrove – dėl „Barclays“ technologijų centro steigimo Vilniuje.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Sutartimi „Barclays“ įsipareigoja ne mažiau kaip penkerius metus vykdyti technologijų centro veiklą ir iki 2011 m. pabaigos įdarbinti ne mažiau kaip 250 aukštos kvalifikacijos technologijų specialistų. Lietuvos Vyriausybė teiks subsidijas „Barclays“ naujoms darbo vietoms technologijų centre kurti.

„Barclays“ tikisi, kad centras veikti pradės iki 2010 m. vasaros pradžios, planuojama, kad jis įsikurs naujame Vilniaus verslo centre „Green Hall“.

„Barclays“ technologijų centras Vilniuje bus vienas iš keturių strateginių centrų, aptarnaujančių „Barclays“ banko mažmeninės ir verslo bankininkystės veiklą, teikiant paslaugas 49 milijonams klientų 28 šalyse. Kiti trys technologijų centrai įsteigti Indijoje, Singapūre ir Jungtinėje Karalystėje.

„Barclays“ Vilnių technologijų centrui steigti pasirinko dėl čia susitelkusių aukštos kvalifikacijos specialistų ir pasaulinio lygio miesto infrastruktūros.

„Didžiuojuosi, kad „Barclays“ savo naujajam technologijų centrui steigti pasirinko Lietuvą. Ši investicijų sutartis – tai pavyzdys, kaip sėkmingai įgyvendinama mūsų Baltijos regiono paslaugų centro strategija. Investicijos, dėl kurių susitarėme, taip pat turės teigiamą poveikį mūsų eksporto rezultatams, nes centras eksportuos savo paslaugas“, – sakė ūkio ministras Dainius Kreivys. 

„Barclays“ mažmeninės ir verslo bankininkystės padalinio vadovas Fritsas Seegersas teigė, kad „Barclays“ džiaugiasi galėdama prisidėti prie Lietuvos ūkio plėtros, kurdama naujas nuolatines darbo vietas aukštos kvalifikacijos specialistams. „Barclays“ tikisi našios bei ilgalaikės partnerystės su Lietuvos Vyriausybe ir Lietuvos ekonominės plėtros agentūra.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius