Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuri geresnė – dabartinė rinktinė ar „Kita svajonių komanda“?

Kuri stipresnė – į Londono olimpiadą besiruošianti Lietuvos krepšinio rinktinė, ar legendinė komanda, kuri 1992 m. Barselonoje pirmą kartą žaidė už nepriklausomą Lietuvą ir pelnė olimpinę bronzą? Apie tai svarsto buvęs krepšininkas Sergėjus Jovaiša, dabartinės rinktinės narys Jonas Valančiūnas, krepšinio sirgalių lyderis Tomas Balaišis – Sėkla bei sporto komentatorius Linas Kunigėlis.
1992 metų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (laisvalaikio apranga)
1992 metų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

Neseniai vienas JAV rinktinės lyderių Kobe Bryantas viešai pareiškė, jog šių metų amerikiečių rinktinė galėtų įveikti vadinamą „Svajonių komandą“, kuri 1992 m. Barselonos olimpiadoje be konkurencijos pelnė auksą. Tokios kalbos išprovokavo pasvarstyti, kuri Lietuvos komanda yra geresnė – dabartinė, ar taip pat žengusi ant apdovanojimų pakylos Barselonoje, su tokiais žaidėjais, kaip Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Artūras Karnišovas, Šarūnas Marčiulionis ir kiti. Tąkart žemėlapyje ką tik atsiradusios Lietuvos krepšininkai nustebino visą pasaulį, ant kaklo užsikabindami olimpinius bronzos medalius.

„Amerikiečių dabartinė komanda yra stipresnė, o mūsų stipresnė yra ana, 1992 metų“, – mano buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Sergėjus Jovaiša, – „Stipresni buvome dėl individualių žaidėjų meistriškumo, iš kurių visada sulaukdavai, ko tikiesi. O dabartiniai žaidėjai irgi stiprūs, bet jiems reikia tinkamų aplinkybių, kad parodytų aukščiausias savo galimybes“. Pasak S. Jovaišos, 1992 m. komanda nebuvo tokia atletiška ir fiziškai pajėgi, kaip dabartinė, tačiau jie jautėsi esantys krepšinio elite.

Amerikiečių dabartinė komanda yra stipresnė, o mūsų stipresnė yra ana, 1992 metų, sako S.Jovaiša

Lietuvos krepšinio sirgalių lyderis Tomas Balaišis – Sėkla mano, kad komandas lyginti yra sunku – kiekviena turi savų pliusų ir savų minusų. „Dėl centrų niekas nesiginčys – Sabonis yra geriausias. Bet dabartinėje komandoje geri centrai yra ir R.Javtokas bei J. Valančiūnas. Jiems – dar viskas prieš akis. O tokio įžaidėjo, kaip Šarūnas Jasikevičius, manau, senoji rinktinė neturėjo“, – sako barzdotasis krepšinio sirgalius.

Krepšinio komentatorius Linas Kunigėlis taip pat mano, kad apie komandų pranašumą galima tik spėlioti.  „Aš geriau pasakyčiau taip – iš tų abiejų rinktinių būtų galima suburti tokį Lietuvos rinktinės dvyliktuką, kuris galėtų varžytis su bet kuria pasaulio komanda. Gal tos originaliosios 1992-ųjų JAV „Svajonių komandos“ mūsiškiai ir neįveiktų, bet, manau, įtampa būtų iki paskutinių sekundžių“,- mano L. Kunigėlis.

Dabartinės Lietuvos olimpinės rinktinės narys, jaunoji krepšinio žvaigždė Jonas Valančiūnas komandų stiprumo lyginti nesiryžo.  Tačiau  žaidimų skirtumus pakomentavo: „Kai buvo žaidžiamos legendinės rungtynės Barselonoje 1992 m., aš gulėjau vystykluose, man tebuvo keli mėnesiai.  Vėliau mačiau tų rungtynių įrašus. Žaidimas nuo tada pagreitėjo, patobulėjo. Tada vyrų žaidimas buvo labiau paremtas vidine jėga, o ne techninėmis galimybėmis. Man tų laikų krepšininkai visi yra didvyriai, visi anuo metu dėl Lietuvos guldė savo galvas“,- telefonu iš pasirengimo Olimpiadai stovyklos Druskininkuose komentavo J. Valančiūnas.

Lietuvos krepšininkai jau kitą savaitę išskris Londoną, kuriame jų laukia olimpinės kovos. O išvysti, kaip žaidžia 1992 komanda, dar kartą progą turėsime šį rugsėjį, kuomet didžiuosius kino teatrų ekranus pasieks jos legendą pasakojantis filmas „Kita svajonių komanda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius