-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jevgenijus Šuklinas: „Mintys apie aukso medalį į galvą lenda, nors stengiuosi jų atsikratyti“

Kanojininkas Jevgenijus Šuklinas dar prieš olimpines žaidynes neslėpė norįs iš Londono parvežti ne bet kokį, o aukso medalį.
Jevgenijus Šuklinas
Jevgenijus Šuklinas / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

Vienvietę kanoją irklavęs 26-erių metų Lietuvos atletas pirmajame pusfinalio plaukime 200 m distancijoje sugaišo 41,483 sekundės ir, užėmęs pirmąją vietą, pateko į finalą. Tarp visų 24-ių dalyvių jo laikas buvo šeštas.

„Tokioje trumpoje distancijoje kiekviena smulkmena yra lemiama: truputį pavėluoji starte, prastai paskirstai jėgas, blogai apšyli ir lieki be nieko. Tikėkimės šeštadienį viską padarysiu gerai“, – po pusfinalio sakė J.Šuklinas.

„Žinoma, į galvą mintys apie čempiono titulą lenda, nes žinau, kad galiu tai padaryti, galiu laimėti auksą. Bet stengiuosi galvoti apie ką nors kita, nekvaršinti galvos. Ir šiaip to laiko apmąstymams nelabai lieka, nes rutina – įtempta.

Bet per treniruotes specialiai ir dirbame, kad jėgų užtektų visiems plaukimams, kartais distanciją įveikiame ir po dešimt kartų. Du kartai – nieko sudėtinga, todėl reikia varyti iš visų jėgų. Tik tiek, kad pirmame plaukime iš karto maksimaliai išsikrauti negali, o antrame – jau galima. Bet šiokią tokią atsargą dar pasilikau.

Neįveikiamų konkurentų nėra. Gaila, nežinau, kas atsitiko Europos čempionui azerbaidžaniečiui Valentinui Demjanenko, kuris net nepateko į pusfinalį. Vieno rimto konkurento jau nebus. Kas dar? Stiprūs ukrainietis Jurijus Čebanas, rusas Ivanas Štylius, ispanas Alfonso Benavidezas. Finale beveik kiekvienas turi titulų, kiekvienas ir laimėti gali“, – kalbėjo J.Šuklinas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius