Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Kemzūra: olimpinėse žaidynėse viską lems kritinės rungtynės

Lietuvos krepšinio rinktinė nesulaužė tradicijos ir šeštą kartą iš eilės šalies istorijoje žais vasaros olimpinėse žaidynėse. Vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros nuomone, jo vadovaujama rinktinė turi būti pasiruošusi ne tik grupės etapui, bet ir tiems mačams, po kurių – arba tęsi kovą toliau, arba esi priverstas krautis lagaminus.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

Sekmadienio vakarą po Nigerijos ir Dominikos Respublikos akistatos vyko burtų traukimo ceremonija, kurioje paaiškėjo, kokie varžovai olimpinėse žaidynėse teko Lietuvos krepšininkams.

A grupėje Lietuva rungtyniaus kartu su JAV, Prancūzijos, Argentinos, Tuniso ir Nigerijos komandomis. 

„Patekome į vieną grupę su Amerikos rinktine, kuri išsiskiria kaip didžiausia favoritė. Ispanai – kiti favoritai, bet žais ne mūsų grupėje. Taip pat išskirčiau Prancūziją, Argentiną. Tai, ko gero, stipriausios komandos“, – favoritus vardijo K.Kemzūra.

„Mūsų grupėje taip pat rungtyniaus Tunisas. Kol kas nelabai žinome šią komandą. Jie laimėjo Afrikos taurę ir iškart pateko į olimpiadą, o tai reiškia, jog ši rinktinė labai pajėgi“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Burtai lėmė, kad A grupėje su Lietuva išvysime ir rinktinės skriaudikę olimpiniame atrankos turnyre – Nigerijos komandą: „Skaudžiai nukentėjome čia, Karakase. Visi matėme, ne tik mes nukentėjome. Nigerija tikrai labai pavojinga komanda.“

Tokiuose turnyruose – ketvirtfinaliai arba tos kritinės rungtynės – viską lems.

„Kitos rinktinės mums pažįstamos. Vis dėlto, kad esi geresnis, reikia įrodyti aikštėje, o ne dėlioti popierius. Mūsų tikslas grupėje – sužaisti kuo geriau ir užimti kuo aukštesnę vietą. Tokiuose turnyruose – ketvirtfinaliai arba tos kritinės rungtynės – viską lems. Reikia ruoštis būtent tokiems mačams. Susikoncentruoti ir laimėti kritines rungtynes“, – savo nuomonę dėstė K.Kemzūra.

Olimpinėse žaidynėse liepos 29 dieną Lietuva debiutuos rungtynėmis su Argentina. Ši dvikova vyks paskutine – 22.15 val. vietos laiku (Lietuvoje jau bus po vidurnakčio). Antrose rungtynėse mūsiškiai susitiks su savo skriaudikais Nigerijos krepšininkais (liepos 31 d., 16.30 Lietuvos laiku), trečiose rungtyniaus su Prancūzija (rugpjūčio 2 d., 11 val. Lietuvos laiku), ketvirtose – su JAV rinktine (rugpjūčio 4 d., 16.30 Lietuvos laiku) ir grupės varžybas užbaigs rugpjūčio 6 dieną rungtynėmis su Tunisu (13.15 Lietuvos laiku). 
 

VIDEO: Kemzūra apie olimpiados varžovus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius