Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvio nacistinis saliutavimas per krepšinio rungtynes olimpinėse žaidynėse sukėlė pasipiktinimą Didžiojoje Britanijoje

Du juodaodžius olimpinių žaidynių apsaugos darbuotojus per sekmadienį vykusias rungtynes tarp Lietuvos ir Argentinos krepšininkų nacistiškai pasveikinęs lietuvis krepšinio sirgalius sukėlė pasipiktinimą Didžiojoje Britanijoje, reikalaujama kuo skubiau ištirti šį incidentą, praneša dailymail.co.uk.
Lietuvis nacistiškai saliutavo per rungtynes
Lietuvis nacistiškai saliutavo per rungtynes / Nuotr. iš dailymail.co.uk

Nacistišką lietuvio saliutavimą nufotografavo anglų pora per sekmadienį olimpinėse žaidynėse vykusį Argentinos ir Lietuvos krepšinio rinktinių susitikimą.

Nors policijos atstovai teigia, kad jie tiria šį incidentą, prieš rasizmą kovojančių organizacijų atstovai mano, jog turėjo būti greičiau sureaguota ir sirgalius iš karto išvesdintas iš tribūnos.

Liudininkai pasakoja, kad šis vyras kartu su keliais kitais sirgaliais, regis, buvo išgėręs ir atsistojo sektoriuje netoli Argentinos sirgalių.

Apsaugos darbuotojai ir policininkai priėjo prie šių sirgalių grupės, prašydami atsisėsti, kad už jų esantys žmonės galėtų stebėti rungtynes. Prisiartinus dviem juodaodžiams apsaugos darbuotojams, vienas iš sirgalių nacistiškai pasisveikino, pakeldamas į viršų ranką. 

Nepaisant to, kad netoliese buvo du policininkai, niekas nesutrukdė vyriškiui, jis saliutavo tol, kol apsaugos darbuotojai pasišalino. Liudininkas dailymail.co.uk pasakojo, kad jį papiktino tai, jog lietuvis sirgalius galėjo netrukdomas nacistiškai saliutuoti, ir niekas nekreipė į tai dėmesio. „Šis vyriškis turi būti surastas. Policija turėjo kažką daryti. Jie turi aiškiai parodyti, kad tokie dalykai nebus toleruojami“, - sakė jis.

Organizacijos „Parodyk rasizmui raudoną kortelę“ vadovas Gedas Grebby teigia, kad vyras turėjo būti tučtuojau išvesdintas iš tribūnos. „Tai yra kriminalinis nusikaltimas. Mes negalime leisti, kad tokie dalykai vyktų. Tai yra elgesys, į kurį turi būti reaguojama nedelsiant. Mes raginame policiją veikti dabar“, - sakė jis.

Prieš nacistines apraiškas kovojančios organizacijos atstovas Weymanas Bennettas teigė, kad olimpinių žaidynių tikslas yra vienybė ir žmonės turėtų reaguoti į rasizmą labai rimtai. Jis sakė, kad vyras turėjo būti pašalintas iš tribūnos.

Tuo tarpu policijos atstovai teigė gavę informacijos apie šį incidentą ir mėgina nustatyti čia buvusių lietuvių tapatybes.

Nacistiškai saliutuojančio lietuvio nuotrauką galite pamatyti čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius