Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nesėkmės olimpiadoje boksininkas Egidijus Kavaliauskas atsitvėrė tylos siena

„Neatlaikė nervai“, - pagrindinę boksininko Egidijaus Kavaliausko nesėkmės olimpinėse žaidynėse priežastį įvardijo Lietuvos bokso rinktinės vyriausiasis treneris Vladimiras Bajevas.
Egidijus Kavaliauskas ir Freddie'as Evansas
Egidijus Kavaliauskas ir Freddie'as Evansas / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

Didžiosios Britanijos atstovui Freddie Evansui svorio kategorijos iki 69 kg aštuntfinalyje nusileidęs lietuvis po kovos atsitvėrė tylos siena ir, nuleidęs galvą, spūdino į rūbinę lydimas savo trenerio Jurijaus Kolyčevo.

Pernai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje F.Evansą nokautavęs E.Kavaliauskas penktadienį kovojo ne tik su varžovu, savimi, bet ir Londono parodų centre „ExceL“ įrengtos bokso salės tribūnas užpildžiusiais triukšmingais velsiečio gerbėjais.

„Egidijų galėjo paveikti ir žiūrovų spaudimas. Be to, kovos teko laukti net aštuonias dienas, nes patekome tiesiai į aštuntfinalį. Belaukiant atsiranda spaudimas, nemiga, įtampa. Yra daug objektyvių ir subjektyvių dalykų. Pavyzdžiui, pernai pasaulio čempionate Evaldas Petrauskas laukė kovos aštuonias ar net devynias dienas ir pralaimėjo. O E.Kavaliauskas jau buvo du kartus kovojęs ir laimėjo bronzą. Dabar – atvirkščiai. Labai gaila, nes Egidujus sunkiai dirbo rengdamasis olimpiadai“, - kalbėjo V.Bajevas.

Rinktinės vyr. trenerio teigimu, E.Kavaliauskas ir F.Evansas – labai panašaus stiliaus boksininkai, todėl daug ir lėmė psichologija.  

„Abu labiau mėgsta kontratakuoti, o ne pirmi pulti. Pirmame raunde kova net du kartus buvo sustabdyta dėl per mažo aktyvumo. Pirmame raunde Egidijus susitvarkė su savimi, bet kito raundo antroje pusėje pasimatė, kad neatlaikė nervai. Trečiame raunde mums neliko nieko, tik pulti. Reikėjo taškų, o kai pradedi mėtytis, varžovas tuo pasinaudoja“, - aiškino patyręs specialistas.

Olimpinėse žaidynėse liko vienas iš dviejų Lietuvos boksininkų – svorio kategorijos iki 60 kg varžybose į ketvirtfinalį patekęs ir taip penktąją vietą užsitikrinęs 20-metis Evaldas Petrauskas.

Paklaustas, ar prisimena savo pažadą, jog Londono olimpiadoje bent vienas Lietuvos boksininkas iškovos medalį, V.Bajevas patikslino: „Tikrai nežadėjau. Sakiau – kovosime dėl medalio, esame tam pasirengę ir vienas boksininkų gali laimėti apdovanojimą. Ir tai padarysime.“

Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr./Egidijus Kavaliauskas ir Freddie'as Evansas
Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr./Egidijus Kavaliauskas ir Freddie'as Evansas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius