Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasizmu kaltinamo Lietuvos krepšinio aistruolio teismas Londone numatomas trečiadienį

Londono policija patvirtino Lietuvos ambasadai sulaikiusi Lietuvos pilietį, kuris, anot žiniasklaidos, į areštinę išvežtas per Lietuvos ir Nigerijos vyrų krepšinio rinktinių rungtynes.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai Londono olimpiadoje.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai Londono olimpiadoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Londono policija patvirtino Lietuvos ambasadai, kad vakar sulaikė Lietuvos pilietį, kuris šiandien turėtų stoti prieš teismą. Tačiau pareigūnai pabrėžė, kad daugiau informacijos apie bylą negali teikti“, – BNS trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Mindaugas Lašas.

Pasak diplomato, sulaikytasis turi teisę susisiekti su ambasada asmeniškai, tačiau kol kas jokio kontakto iš jo pusės nebuvo.

„Ambasada toliau seks šį atvejį. Olimpinių žaidynių metu sustiprintas atstovybės Londone pasirengimas esant reikalui suteikti konsulinę pagalbą“, – sakė M.Lašas.

Naujienų portalas delfi.lt pranešė, kad antradienį per rungtynes tarp Lietuvos ir Nigerijos krepšinio rinktinių policininkai sulaikė lietuvį P. L., kuris tiesiai iš olimpinės arenos buvo išvežtas į nuovadą. Anot incidento vietoje buvusių kitų Lietuvos aistruolių, fanas suimtas už tai, kad plojo aukštai iškėlęs rankas, o pareigūnams pasirodė, jog vyriškis demonstravo nacistinį pasisveikinimo gestą.

„Jis tik plojo ir daugiau nieko nedarė. Bet policininkai pareiškė, kad jis įžeidinėjo mūsiškių juodaodžius varžovus rasistiniais gestais, ir jį išsivežė“, – portalui sakė vienas iš Londone Lietuvos rinktinę palaikančių aistruolių Tomas.

Tai jau antrasis precedentas, kai Lietuvos krepšinio sirgaliai olimpiniame Londone sulaukia kaltinimų rasizmu.

Po Lietuvos ir Argentinos rungtynių laikraštis „Daily Mail“ išplatino Lietuvos sirgaliaus nuotrauką, kurioje vyriškis užfiksuotas iškėlęs ištiestą dešinę ranką. Britų teigimu, tokiu nacistiniu gestu lietuvis „pasveikino“ du juodaodžius olimpinių žaidynių apsaugos darbuotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius