Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Europos čempionais olimpiniame ringe kovosiantys Evaldas Petrauskas ir Egidijus Kavaliauskas: „Pergalės niekam neatiduosime“

Evaldas Petrauskas ketvirtadienį jau antrą kartą kopos į olimpinį ringą. Europos vicečempioną įveikusio atleto šįkart laukia kova su žemyno čempionu.
Evaldas Petrauskas (dešinėje) pirmoje kovoje olimpiadoje įveikė Europos vicečempioną vengrą Miklosą Vargą.
Evaldas Petrauskas (dešinėje) pirmoje kovoje olimpiadoje įveikė Europos vicečempioną vengrą Miklosą Vargą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prieš burtus norėjau tik vieno – nesusidurti su olimpiniu čempionu Vasilijumi Lomačenka. Su visais kitais Evaldas gali boksuotis lygiai“, – tikino Lietuvos bokso rinktinės vyriausiasis treneris Vladimiras Bajevas.

Ketvirtadienį 22.45 val. Lietuvos laiku E. Petrauskas mėgins žengti dar vieną žingsnį svajonės link. Svorio kategorijos iki 60 kg aštuntfinalyje olimpiados debiutantas surems pirštines su turku Fatihu Kelesu.

Lietuviui – 20 metų, turkui – 22-eji. E. Petrausko ūgis – 164 cm, F. Keleso – 175 cm. Šilutiškis tik pernai debiutavo vyrų ringe, o iš Trabzono kilęs Turkijos boksininkas jau spėjo tapti Europos čempionu.

Mūsų šalies sportininkas su drauge Dovile susilaukė dukters Gustės ir jau prasitaria apie ketinimus įteisinti savo santykius. F.Kelesas savo išrinktąją Fatmą vedė būdamas 17-os ir jau yra dviejų vaikų – sūnaus Kaano Berko ir dukters Eylem Banu – tėvas.

Po vieną pergalę Londone jie jau iškovojo. E.Petrauskas 20:12 pranoko Europos vicečempioną vengrą Miklosą Vargą. F.Kelesas 15:8 palaužė Abdelkaderą Chadi iš Alžyro.

Kuris – turkas ar lietuvis – prasibraus į ketvirtfinalį, paaiškės po jų akistatos ringe.

Mūšis su Europos čempionu laukia ir kito olimpiadoje dalyvaujančio Lietuvos boksininko, pasaulio pirmenybių bronzinio prizininko 24-erių Egidijaus Kavaliausko. Jis rugpjūčio 3 d. svorio kategorijos iki 69 kg aštuntfinalyje kovos su Didžiosios Britanijos atstovu 21 metų Freddie Evansu.

Pernai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje E.Kavaliauskas nokautavo velsietį F.Evansą.

Londone burtai lėmė, kad svorio kategorijos reitinge ketvirtąją vietą užimantis lietuvis gavo tiesioginį kelialapį į aštuntfinalį. Britas šešioliktfinalyje 18:10 nugalėjo Alžyro atletą Ilyasą Abbadi.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vladimiras Bajevas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vladimiras Bajevas

– Treneri, prisiminkime pirmą E. Petrausko kovą, – paprašėme Lietuvos bokso rinktinės trenerio V.Bajevo.

– Boksavomės su vengru. Iki šiol su juo neteko kovoti, bet aš jį puikiai pažinojau. Mačiau per Europos, pasaulio čempionatus. Jis labai agresyvaus stiliaus. Ypač buvo svarbus pirmas raundas. Sakiau Evaldui, kad jokiu būtu negalime pralaimėti. Pavyko – pirmavome 4:2. O paskui jau viskas ėjosi gerai, laimėjome įtikinamai, su dviem nokdaunais.

Dabar laukia kova su praėjusių metų Europos čempionu. Bus labai sunku. Neteko ir su juo kovoti – Evaldui labai daug vyresnių boksininkų nepažįstami, nes jis tik pernai perėjo iš jaunimo į vyrų boksą, tad buvo per mažai laiko susitikti su patyrusiais varžovais.

Kai svėrėmės ir traukėme burtus, man vienintelis varžovas, kėlęs nerimą, buvo olimpinis čempionas V.Lomačenka. Nenorėčiau su juo susitikti. Bet burtai buvo palankūs, jis atsidūrė kitoje tinklelio pusėje, o su visais kitais mes galime boksuotis lygiai.

– Kokios pačių sportininkų nuotaikos?

– Abu mūsų vyrai sako: atvažiavome kovoti ir niekam neketiname atiduoti pergalės. Manau, kad toks nusiteikimas – puikus. Jei ir pralaimės, žinosime, kad padarė viską.

– E.Petrauskui nuolat tenka mesti svorį. Ar tai neatima iš jo jėgų?

– Jis jau ketverius metus yra toje pačioje svorio kategorijoje, nors sportininkas dar jaunas, tebeauga. Todėl olimpiada tikriausiai bus paskutinės varžybos šioje kategorijoje. Pereisime į sunkesnę – iki 64 kg. 

Gerai, kad olimpiadoje tarp kovų – trijų dienų tarpas. Yra laiko atsigauti, o tam sąlygos čia tikrai geros. Kai po pirmos kovos vidurnaktį grįžome į kaimelį, Evaldą dar valandą masažavo. Nes po tokios sunkios kovos reikia kaip galima greičiau grąžinti sportininkui jėgas. Juolab kad jam prieš varžybas teko mesti svorį.

– Penktadienį pirmą kartą Londono olimpiadoje kovos E. Kavaliauskas. Kokios prognozės?

– E.Kavaliausko laukia kova su Europos čempionu. Praėjusiame pasaulio čempionate Egidijus jį nokautavo dvikovoje dėl medalio. Bus psichologiškai sunki kova, nes abu yra labai panašaus stiliaus. Laimės tas, kurio nervai bus stipresni. Manau, čia mes turime pranašumą, nes esame jį nugalėję. Žinoma, varžovas norės namuose atsirevanšuoti. Bet Egidijaus nervai turėtų atlaikyti.

– Kaip boksininkai jaučiasi olimpiniame Londone?

– Kai atvažiavome į Londoną, porą dienų buvo labai karšta. O prieš tai per treniruočių stovyklą Velse 16 dienų iš eilės lijo. Gerai, kad pastarosiomis dienomis buvo kiek gaiviau, nes kambariuose nėra nei ventiliatorių, nei kondicionierių.

Visų Lietuvos sportininkų varžybų Londono olimpinėse žaidynėse tvarkaraštį rasite čia.

asm.archyvo/Egidijus Kavaliauskas
asm.archyvo/Egidijus Kavaliauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius