Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

Policija: tamsiais rudens vakarais atidesni turėtų būti ir vairuotojai, ir pėstieji

Kauno policija ragina eismo dalyvius – pėsčiuosius ir vairuotojus – įvertinti pasikeitusį metų laiką ir tamsiu paros metu miesto gatvėse būti itin budriais. Priešingu atveju nepavyks išvengti skaudžių nelaimių.
Karmėlavos gyventojai piktinasi, kad gana dažnai miestelyje apšviestas tik pagrindinė gatvė, o šalutinės skendi tamsoje.
Tamsiu paros metu Kaune ir miesto prieigose įvyksta nemažai avarijų. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pasikeitusios oro sąlygos (ankstyva prietema, šlapia kelio danga ir pan.) Kauno policijos pareigūnams jau priminė, kad prasidėjus rudeniui ženkliai padaugėja nelaimių miesto gatvėse. Vien antradienį Kaune užregistruoti 7 įskaitiniai eismo įvykiai, kurių metu nukentėjo žmonės. Šeši iš jų įvyko nuo 17 iki 20 val., t.y. tamsiu paros metu. Šiose nelaimėse buvo sužeisti septyni žmonės, viena moteris žuvo. Penki asmenys sužaloti pėsčiųjų perėjose.

Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Tautvydas Pučius, analizuodamas situaciją miesto gatvėse, pastebi, kad prasidėjus „tamsiajam“ laikotarpiui, kai vėliau prašvinta ir anksti sutemsta, vairuotojai ir pėstieji per mažai įvertina pasikeitusias eismo sąlygas.

Kritikos strėlių pareigūnas negailėjo ir miesto valdžiai, kuri taupydama, sumažino didžiosios dalies miesto gatvių apšvietimą. Dėl to kai kuriose miesto vietose tik įsidienojus matomumas tampa geras.

Pasak pareigūno, eismo sąlygas sunkina ir slidi kelio danga, pėsčiųjų neatidumas, vairuotojų neatsargumas bei nemažos Lietuvos vairuotojų dalies taip mėgiamas didesnis nei leistinas greitis.

Pareigūnai kreipiasi į visus eismo dalyvius – tiek vairuotojus, tiek pėsčiuosius – ir prašo, kad jie gatvėje būtų atsargesni ir atidesni. Primenama, kad pėstieji tamsiu paros metus privalo nešioti atšvaitus, nes dėl prasto matomumo juos, einančius per gatvę, vairuotojams sunku pastebėti. Juo labiau, kad dauguma vilki tamsius drabužius. Tėvai turėtų atkreipti dėmesį ir pasirūpinti, kad jų vaikai irgi būtinai nešiotų atšvaitus. Juos galima prisegti prie drabužių, kuprinių ar rankinių.

„Vairuotojams reikėtų atkreipti dėmesį, kad tamsiu paros metu eismo sąlygos tampa sudėtingesnės, todėl primygtinai prašome neviršyti greičio, o prieš pėsčiųjų perėjas – dar sulėtinti greitį  ir saugiai praleisti pėsčiuosius“, – patarė Kauno policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius