-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 23

Liepos 6-ąją Žalgirio arenoje – renginys „Varom už Lietuvą“

Vos prieš kelias dienas paaiškėjusi tiesa, kad Žalgirio arenos atidarymo data vėl nukelta – iš liepos pradžios į rugpjūčio 3-ąją, nesuglumino savivaldybės.
„Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pranešama, kad Žalgirio areną statybininkai ketina priduoti valstybinei komisijai birželio 30 dieną. Arenos kėdės valomos nuo dulkių, o į naujuosius krepšius pirmuosius metimus jau atliko Arvydas Sabonis.

„Tai įrodymas, kad rungtynės aikštelėje gali vykti. Arena įrengta, o aplinkos sutvarkymas – tik laiko klausimas“, – sakė Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis.

Liepos 6-ąją prie S.Dariaus ir S. Girėno paminklo, šalia legendinės Halės, startuos renginys „Varom už Lietuvą“. Paminklas pasirinktas kaip padėka S.Dariui ir S. Girėnui, išpopuliarinusiems krepšinį Lietuvoje. Čia vyks didelis koncertas, į kurį pakviesti įvairūs Lietuvos atlikėjai. Organizatoriai ketina demonstruoti filmuotą medžiagą, kurioje įvairius krepšinio istorijos puslapius prisimins šios sporto šakos veteranai.

Nuo paminklo varomą krepšinio kamuolį iki Vytauto Didžiojo karo muziejaus lydės didžiulis vaikų ir krepšinio veteranų būrys. Vėliau maršrutas pasuks naujosios Žalgirio arenos link. Į arenos krepšį bus įmestas simbolinis metimas.

Toliau kamuolys leisis į kelionę per Lietuvą ir aplankys daugiau nei 60 miestų, kol galiausiai bus perduotas Lietuvos krepšinio rinktinės vyrams.

Atidarymas – rugpjūčio 3 dieną

Rugpjūčio 3 dieną vyks oficialus Žalgirio arenos atidarymas. Šią datą pasirinko operatorius.

„Svarbiausias mūsų laukiantis darbas – arenos pridavimas valstybinei komisijai. Manau, čia problemų nebus – jau nuo kadencijos pradžios kartu su darbo grupe kontroliuojame darbų eigą. Praėjusį šeštadienį ir sekmadienį nuo „Akropolio“ garažų stebėjau ar arenoje vyksta darbai – darbininkai plušėjo nesustodami. Jei neatsiras biurokratinių kliūčių, areną priduosime komisijai dar šio mėnesio paskutinėmis dienomis“ – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas.

Valdininkai ir politikai ramina lietuvius: pasaulinėje praktikoje yra buvęs ne vienas atvejis, kai renginiai įvykdavo sporto objektuose, iš kurių dar nebūdavo pasitraukę statybų kranai. Pavyzdžiui, 1976-ųjų Monrealio olimpinio stadiono statybos dėl darbuotojų streikų buvo tik įpusėję, tačiau jame sėkmingai įvyko vasaros olimpinės žaidynės.

Priminsime, kad Europos vyrų krepšinio čempionatas prasidės rugpjūčio 31 dieną. Finalinis turnyro etapas į Kauną persikels rugsėjo viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius