Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 15

Nauja pramoga: kelionė Nemunu vikingų laivais (nuotraukos)

Kauno rajonas, uždarydamas vandens turizmo sezoną, pristatė naują pramogą, kurią kauniečiams, miesto svečiams ir aplinkinių vietovių gyventojams ketina pasiūlyti išbandyti nuo kitų metų pavasario. Tai – plaukimas nuo Kauno iki Kačerginės vikingų valtimis.
Plaukimo dalyviai
Plaukimo dalyviai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmieji išbandyti šią pramogą galėjo Kauno rajono savivaldybės administracijos, seniūnijų bei rajono mokyklų darbuotojai. Tiesa, nors visi norintys plaukti laivais buvo užsiregistravę iš anksto, sekmadienį ryte dalis jų vis dėlto turėjo likti krante: paaiškėjo, kad susirinkusiųjų gerokai per daug, todėl jie nesutilps į atgabentus 6 vikingų laivus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Plaukimo dalyviai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Plaukimo dalyviai pasipuošė vikingų laikų rūbais ir kitais aksesuarais

„Niekas nesitikėjo, kad susirinks visi, kas užsiregistravo“, – gūžčiojo pečiais plaukimo organizatoriai – viešosios įstaigos „Birštono Nemunas“ atstovai. Po keliolikos minučių derybų ir pasitarimų, galų gale link prieplaukoje išrikiuotų laivų pajudėjo 6 komandos, kurias sudarė po 16 žmonių ir instruktorių, prižiūrėjusį, kad laivo komanda tinkamai susėstų, irkluotų ir saugiai judėtų link tikslo – Kačerginės.

Už šią pramogą iš savo kišenės mokėję keleiviai džiaugėsi geru oru ir galimybe paskutinį kartą prieš žiemą pabūti ant vandens. Kai kurie atviravo, jog tokia kelionė – išbandymas, nes plaukiant vikingu laivu kaip niekur kitur svarbu, kad komanda būtų darni. „Gerai, kad plaukiame su kolegomis. Smagu ne tik dirbti, bet ir pramogauti kartu. Jaučiasi bendrybė“, – sakė Kauno rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Angelė Ščiukauskienė.

Visų galimybių neišnaudoja

Aktyvaus poilsio mėgėjai pastaraisiais metais iš naujo atrado Kauno rajoną: tiek vietos gyventojai, tiek turistai vasarą išbandė įvairias ekskursijas, per kurias miestą ir apylinkes galima apžiūrėti iš vandens. Šią vasarą atgaivintas ir senasis maršrutas laivu „Kaunas–Kulautuva–Kaunas“. Kiekvieną vasaros sekmadienį iš Kauno plaukęs laivas būdavo sausakimšas. Todėl nuo vasaros vidurio laivas ,,Tolstojus“ pramogautojus į Kulautuvą plukdė ir šeštadieniais. Šiuo metu jau planuojami kitos vasaros maršrutai.

Kauno rajono savivaldybė neketina remti VšĮ „Birštono Nemunas“ projekto, siūlančio pramogines keliones vikingų laivais: „Mūsų indėlis bus šios pramogos viešinimas“, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, vakar ir pats išbandęs plaukimą vikingų laivais.

Greta šios pramogos kitąmet Kauno rajone bus galima išbandyti ir plaukimą vikingų laivais. Šį vandens transportą nuomotis siūlančios VšĮ Birštono Nemunas valdybos pirmininko Arvydo Stašausko nuomone, vandens turizmas ir aktyvios pramogos ant vandens Kauno regione populiarėja. Tačiau kol kas pasiūla dar viršija paklausą: nemaža dalis žmonių nežino, kiek visko galima rasti ir nuveikti čia pat, nevažiuojant kažkur toli.

„Vandens pramogos daugiau žinomos ir plėtojamos Birštono, Prienų, Alytaus, Trakų rajonuose. Kaune tik šiemet prasidėjo atgimimas, prijungėme ir Elektrėnus. Kol kas mes turime daugiau personalo ir laivų nei žmonės jų užsisako, t.y. paklausa dar mažesnė nei pasiūla. Žinoma, Lietuvoje tokiam verslui koją kiša ir orai: kai oras geras, kartais būna daugiau norinčių nei turime laivų. Nors irkluotojams blogo oro nėra, tik rūbai“, – sakė pašnekovas.

Jo teigimu, plaukimas vikingų laivais – į lietuvius orientuota pramoga. „Tarp mūsų klientų ne daug užsieniečių. Tačiau mes ir nesiekiame, kad jie taptų pagrindiniais užsakovais. Mūsų tikslas paskatinti lietuvius aktyviai leisti laisvalaikį ant vandens. Dėl to vystome įvairius projektus, skirtus jaunimui – moksleiviams ir studentams. Pavyzdžiui, rengiame regatas.“

Kauno rajono savivaldybė neketina remti VšĮ „Birštono Nemunas“ projekto, siūlančio pramogines keliones vikingų laivais: „Mūsų indėlis bus šios pramogos viešinimas“, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, vakar ir pats išbandęs plaukimą vikingų laivais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius