Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 28

Neringa Venckienė ir dar du judėjimo „Drąsiaus kelias“ aktyvistai pretenduoja tapti pilietiškiausiais metų kauniečiais

Visuomeninkai rengia neformalią apklausą ir renka „Kauno visuomenininkus 2010“.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dvi Kauno visuomeninės pilietinės organizacijos – „Vytis“ ir Nepartinio demokratinio judėjimo Kauno skyrius – bei Socialinės veiklos nevyriausybinė organizacija (NVO) „Šviesos kampelis“ baigia pilietinę akciją – neformalią apklausą „Kauno visuomenininkas 2010“.

Pirmajame akcijos etape šalies ir Kauno visuomeninių organizacijų nariai balsuodami elektroniniais laiškais sudarė sąrašą pasiaukojamai šiais metais dirbusių kauniečių viešojo intereso labui. Iš jų iki gruodžio 29 d. bus išrinkti du labiausiai šiais metais pasižymėję savo pilietine veikla. Svarbiausi vertinimo kriterijai buvo pastangos ginant viešąjį interesą, teisingumą ir veikla vykdant pilietinę valdžios kontrolę, teigiama antradienį organizatorių išplatintame pranešime.

Į dešimtuką, iš kurio bus išrinktas „Kauno visuomenininkas 2010“ ir „Kauno visuomenininkė 2010“, balsuotojai pasiūlė:

1. Violetą Anankienę (NVO Visuomeninė piliečių sąjunga, pirmininkė);

2. Raimundą Čiegį (NVO „Drąsiaus kelias“, rėmėjas);

3. Giedrių Grabauską (NVO „Vytis“, koordinatorius);

4. Algirdą Karčiauską (NVO „Vytis“, narys);

5. Algirdą Kavaliauską (NVO Kauno Jungtinis demokratinis judėjimas, narys);

6. Praną Kavaliauską (Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijos Kauno skyriaus pirmininkas);

7. Edvardą Satkevičių (NVO Visuomeninė piliečių sąjunga, narys);

8. Joną Varkalą (NVO „Drąsiaus kelias“, narys);

9. Vandą Šernienę ( Veverskio gatvės gyventojų atstovė);

10. Neringą Venckienę (NVO „Drąsiaus kelias“ rėmėja).

Organizatoriai kviečia visus NVO narius ir rėmėjus balsuoti už du verčiausius asmenis (t. y. tik už vieną moterį ir tik už vieną vyrą) elektroniniu būdu iki gruodžio 29 d. Iš vienos elektroninio pašto dėžutės balsuoti galima tik kartą.

Anot organizatorių, buvo keletas visuomenininkų, kurie ne kartą minimi tarp kandidatų, bet jie patys paprašė, kad jų pavardės nebūtų įtrauktos į šį sąrašą. Gerbiant jų valią taip ir pasielgta.

Apgailestaujama, kad Kauno valdžios oficialiai dėmesiu ir lėšomis palaikomų organizacijų – Kauno bendruomenių centrų – lyderiai nematė reikalo net paminėti geru žodžiu savo veiklių žmonių (pasiūlant juos įvertinti „Kauno visuomenininko 2010“ vardu), nei parėmė kitų NVO narių kandidatūrų.

Matyt, daugelis Kauno formalių NVO aktyvistų įpratę dalyvauti ir balsuoti tik oficialios valdžios ar verslo rankose esančios žiniasklaidos inicijuojamuose apklausose, svarstoma pranešime.

Organizatoriai tikisi, kad pirmą kartą šalies istorijoje organizuojamas pilietinei visuomeninei veiklai bei teisingumui ginti atsidavusių žmonių pagerbimas, atliktas pačių visuomenininkų iniciatyva, taps gražia naujos tradicijos Lietuvoje pradžia.

Minėtų organizacijų – konkurso iniciatorių iš šešių asmenų sudaryta darbo grupė prašo balsuoti sunčiant elektroninius laiškus šiuo adresu: kaunovisuomenininkas2010@gmail.com iki gruodžio 29 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius