2009 03 19

Skaitytojo tema. Artėjant vasarai graužia nerimas dėl darželių

Nenumaldomai artėjant vasarai ir net į darželius įsisukus taupymo vajui, mažųjų klaipėdiečių tėvai nerimsta, kur vasarą galės palikti savo vaikus.
Mažųjų klaipėdiečių tėvai baiminasi, kad vasarą darželiai gali neveikti du mėnesius.
Mažųjų klaipėdiečių tėvai baiminasi, kad vasarą darželiai gali neveikti du mėnesius. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 2 Nerimas Atostogos

Uostamiesčio darželiuose šiuo metu organizuojamos apklausos – tėvai klausiami, ar pageidauja vesti savo atžalas į darželį liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Atsižvelgus į apklausos duomenis, įstaigų vadovai spręs, kokiam laikui uždarys darželius atostogoms.

Jaučia spaudimą

Į „15min“ redakciją kreipėsi klaipėdietė Rasa ir pasiskundė, kad iš darželio darbuotojų jaučia spaudimą, jog tėveliai pasirašytų, kad nenorės vasarą leisti savo vaikų. „Be to, anketose klausiama ne „ar bus jums reikalingas darželis vasarą?“, o „ar jums bus reikalingas kitas darželis?“. Mums pernai buvo pažadėta, kad darželis atostogaus tik mėnesį, taigi, tėvai susiplanavo savo atostogas. O dabar pranešama, kad įstaiga bus uždaryta dviem mėnesiams. Daugelis klaipėdiečių neturi kam palikti vaikų tokiam ilgam laikui“, – pasakojo į lopšelį-darželį „Vėrinėlis“ vaiką leidžianti mama.

Tačiau šios įstaigos vadovė Irena Maceikienė pateikė kitokią istorijos versiją. Ji pripažino, kad pernai tėvams buvo pažadėta, jog šią vasarą darželis bus uždaromas tik mėnesiui. „Tačiau situacija gali pasikeisti. Juk niekas neprognozavo tokios krizės, o finansavimo dabar mes gauname žymiai mažiau“, – teigė darželio vadovė.

Be to, anot I.Maceikienės, pasitarę įstaigos darbuotojai vis dėlto preliminariai nusprendė darželį vasarą uždaryti tik mėnesiui. Galutinis sprendimas dar priklausys nuo to, kiek tėvų pageidaus leisti savo vaikus į darželį. Anot pašnekovės, apklausos rezultatai paaiškės šio mėnesio pabaigoje.

Tarėsi savivaldybėje

Vakar uostamiesčio darželių vadovai rinkosi į Klaipėdos savivaldybę. Čia taip pat buvo aptariamas klausimas, kiek ilgam leisti darželiams atostogauti. Nors prieš kurį laiką dėl menko miesto biudžeto buvo svarstoma galimybė įstaigas vasarą uždaryti dviem mėnesiams, dabar valdininkai kalba jau kitaip. „Nemanau, kad uždarydami darželius dviem mėnesiams ką nors sutaupysime. Juk vis tiek darbuotojams mokami atlyginimai, šildymo vasarą ir šiaip nėra, elektros vasarą taip pat sunaudojama mažiau“, – vardijo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Anot jos, į savivaldybę taip pat kreipėsi keli tėvai, pasipiktinę dėl darželių darbo laiko vasaros metu.

„Niekas nesakė, kad darželiai neveiks du mėnesius. Nereikia tėvams pabloginti padėties. Viskas paaiškės po apklausų. Balandį jau konkrečiai nuspręsime, kokiu grafiku dirbs darželiai“, – sakė L.Prižgintienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius