Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 25

Baltijos kelią išmezgė juostoje

Trys klaipėdietės nutarė savaip paminėti Baltijos kelio 22-ąsias metines. Jos rankomis nunėrė lininę juostą, kuri pretenduoja tapti ilgiausia Lietuvoje.
Baltijos keliui įamžinti skirta juosta bus saugoma muziejuje.
Baltijos keliui įamžinti skirta juosta bus saugoma muziejuje. / Eglės Petkutės/15 min.lt nuotr.
Temos: 1 Baltijos kelias

Idėja šitaip įprasminti svarbią valstybės, o kartu ir asmeninę patirtį kilo Elenai Bendikienei. Ji šiandien aiškiai prisimena dieną, kai trijų Baltijos šalių žmonės, susikibę už rankų pademonstravo vienybę kovoje už nepriklausomybę. Ten buvo ir ji.

„Tądien susirinkome į mitingą Vasaros estradoje. Staiga per garsiakalbius pranešė, kad laukia autobusai. Prisimenu, kaip bėgome į juos, kaip važiavome, o paskui stovėjome išdidūs – visi kaip vienas. Pamaniau, kad būtų gražu įprasminti šį svarbų įvykį, juk mes išeisime, o ar kiti tai prisimins? Šiemet Klaipėdoje jau pasigedau iškeltų trispalvių“, – kalbėjo E.Bendikienė.

65 metrų ilgio ir 30 centimetrų pločio juostoje moterys vašeliu išmezgė gyvoje grandinėje stovinčių žmonių figūras. Tai sudėtinga užduotis, tačiau klaipėdietėms nepristigo entuziazmo ir pasiaukojimo ją užbaigti.

Lino siūlais nerta juosta šiomis dienomis galima pasigrožėti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro fojė. Rugsėjo 1-ąją nuo 17 iki 18 valandos Teatro aikštėje ji bus pristatyta miesto bendruomenei. Tikimasi, kad šią dieną įspūdingo ilgio juosta bus įtraukta į Lietuvos rekordų knygą. Vėliau autorės ją padovanos Mažosios Lietuvos istorijos muziejui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius