-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 01

Etnokultūros centre – apie Užgavėnių tradicijas

Nors šią žiemą pajūryje speigo netrūksta, tačiau Klaipėdos etnokultūros centras primena, kad jau pats laikas ruoštis žiemos išvarymo šventei – Užgavėnėms.
Užgavėnių šventė uostamiestyje vyks vasario 14 dieną, tačiau iki tol rengiami vakarai apie tradicijas, edukaciniai užsiėmimai.
Užgavėnių šventė uostamiestyje vyks vasario 14 dieną, tačiau iki tol rengiami vakarai apie tradicijas, edukaciniai užsiėmimai. / Etnokultūros centro nuotr.

Tuos, kurie domisi charakteringais Užgavėnių kaukių personažais ir ruošiasi vyti žiemą iš uostamiesčio kiemų, jau šį trečiadienį, 18 val., Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į vakaro diskusiją „Gyvoji tradicija: Užgavėnės Plateliuose“.

Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) tautodailininkas Vytas Jaugėla, Žemaitijos nacionalinio parko kultūros paveldo skyriaus vedėja Aldona Kuprelytė bei specialistė Dalia Jakštienė klausytojams primins apie žiemos išvarymo papročius Plateliuose, svarbiausius personažus, supažindins su kaukių gaminimo subtilybėmis bei kulinariniu paveldu ir kitomis šventės linksmybėmis. Vakaro metu bus rodomas 1970 metais sukurtas V. Jaugėlos filmas ,,Užgavėnės Plateliuose”. 

Etnokultūros centro nuotr./Užgavėnių Plateliuose akimirkos.
Užgavėnių Plateliuose akimirkos.

Klaipėdos etnokultūros centre šiuo metu vyksta ir edukaciniai užsiėmimai „Užgavėnių belaukiant“ grupėms bei pavieniams lankytojams. Grupės laukiamos trečiadienį ir ketvirtadienį, o pavieniai lankytojai – šeštadienį. Būtina išankstinė registracija tel. 8 46 31 21 13.

„Pamokėlėse galima pasigaminti tikrą, lietuvišką, originalią kaukę. Tokia kaukė gimsta ne taip greitai – vien medžiagos džiūva apie tris savaites“, – pasakojo Etnokultūros centro darbuotoja Anelė Michejevienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius