Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 03

Keltuose į Smiltynę – apgultis (nuotraukos)

Ilgąjį savaitgalį poilsiautojai plūsta į pajūrį. Šeštadienį nuo pat ryto ties Smiltynės perkėla rikiuojasi automobilių eilės. Protarpiais jos nusidriekia iki pat centrinės gatvės.
Keltai sausakimši ir automobilių, ir keleivių.
Sausakimši keltai. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Pasak bendrovės „Smiltynės perkėla“ dispečerės Marijos, mašinas be grafiko nuolat kelia trys keltai. Anot jos, apgultis ties perkėla prasidėjo nuo pat šeštadienio ryto ir vargu, ar automobilių srautas iki vakaro sumažės. „Penktadienį visą dieną trys keltai mašinas kėlė be grafiko, nemanau, kad jų sumažės ir šiomis dienomis. Labai palankus oras, daug poilsiautojų, dirbam išsijuosę“, – sakė dispečerė.

Pasak dispečerės, automobiliams ilgai eilėje netenka užtrukti – apie 15–20 minučių. Į vieną keltą sutalpinama apie 30 automobilių. Senojoje Smiltynės perkėloje keleivius kelia vienas keltas.

Penktadienį iš Klaipėdos pusės perkelti 1985 automobiliai, iš Smiltynės – 1204. Abiejose perkėlose keltų paslaugomis pasinaudojo daugiau kaip 11 200 keleivių. Pastarųjų skaičius visą savaitę yra panašus, nes geri orai žmones vilioja į pajūrį. Lyginant su praėjusiu penktadieniu, kuomet poilsiautojai taip pat mėgavosi ilguoju Joninių savaitgaliu, automobilių šį saulėtą penktadienį perkelta apie 400 daugiau.

Automobilių srautas buvo išaugęs ir ilgąjį Joninių savaitgalį, per keturias dienas į abi puses perkelta per 15 tūkst. automobilių ir 66 tūkst. keleivių, šį savaitgalį statistika bus dar įspūdingesnė.

Šį savaitgalį rankomis trina pajūrio verslininkai, daugelyje Nidos ir Palangos viešbučių likę vos vienas kitas laisvas kambarys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius