-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 26

Opozicija reikalauja interpeliacijos Klaipėdos vicemerui

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Liberalų sąjūdžio frakcija inicijuoja nepasitikėjimo mero pavaduotoju Benu Šimkumi procedūrą.
Benas Šimkus
Benas Šimkus / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

Opozicija kaltina vicemerą nesugebėjimu eiti savo pareigų bei kompetencijos stoka. Surinkusi 11 būtinų parašų, frakcija šiandien pareikalavo per dvi savaites sušaukti neeilinį miesto tarybos posėdį ir svarstyti šį klausimą.

Pareiškimą pasirašė tarybos nariai Alina Velykienė, Rolandas Bražinskas, Gintautas Murauskas, Audrius Vaišvila, Naglis Puteikis, Marius Usonis, Vytautas Pranciškus Mickus, Kęstutis Gabšys, Eugenija Odebrecht, Egidijus Sabataitis, Jurijus Šeršniovas, Lilija Pupinytė, Eugenijus Gentvilas, Valerijonas Bernotas ir Viačeslavas Titovas.

Tačiau posėdžio metu valdančiosios koalicijos narė L.Pupinytė netikėtai pareiškė atsiimanti parašą. Ji sprendimą motyvavo tuo, kad pasirašė dar prieš pusmetį, o dabar jos nuomonė esą pasikeitė.

Savivaldybės teisininkai aiškinsis, ar pareiškimą dėl interpeliacijos pasirašęs politikas turi teisę atsiimti parašą. Tokiu atveju opozicijai pritrūktų vieno balso balsavimui dėl nepasitikėjimo inicijuoti.

Meras Rimantas Taraškevičius pažadėjo išnagrinėti jam įteiktą pareiškimą ir apsispręsti, ar šaukti neeilinį tarybos posėdį.

„Šiame pareiškime nematau nė vieno konkretaus kaltinimo. Ar gali vienas ar kitas tarybos narys įvertinti savo kompetencijos ribas ir nurodyti labiau ar mažiau kompetentingą? Mus visus išrinko Klaipėdos gyventojai, jie įvertino mūsų sugebėjimus, todėl mes šiandien ir esame šioje tarybos posėdžių salėje“, – kalbėjo meras.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad taryba gali atleisti merą ar mero pavaduotoją, kai už tokį sprendimą balsuoja ne mažiau kaip pusė visų tarybos narių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius