Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 11

Reidas Klaipėdoje: vėliavų neišsikėlė šimtai

Sekmadienį, nepriklausomybės dieną, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai vykdė reidą ir tikrino, ar iškeltos trispalvės. Popietę valdininkai jau buvo užfiksavę apie 300 pažeidimų.
Lietuvos vėliavos
Lietuvos vėliavos / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos pavaduotojo Mariaus Poimanskio, vienuose gyvenamuosiuose rajonuose vėliavų neiškėlė vos keli savininkai, kituose trispalvių nebuvo matyti kone ant kiekvieno namo.

„Rimkų gyvenvietę galima fotografuoti visą, kone kiekvieną namą iš eilės, vėliavų nebuvo. Nuo Jūrininkų iki Statybininkų prospekto vėliavos iškabintos gana pavyzdingai. Atsižvelgiant į tai, kad šioje miesto dalyje yra begalės daugiabučių, užfiksuota tik 10 pažeidimų. Pavienių pažeidimų buvo ir vasario 16-ąją“, – pasakojo M.Poimanskis.

Melnragėje trispalvių neišsikėlė 15 savininkų, Giruliuose – apie 60, Vitės valdų teritorijoje – apie 90. Anot M.Poimanskio, šioje dalyje vasario 16-ąją trispalvių kabėjo dar mažiau, tad šįkart savininkai buvo atidesni. Valdininkus pradžiugino ir gausiai centrinėje miesto dalyje plazdėjusios vėliavos, vasario 16-ąją situacija buvo daug prastesnė.

Matyt, tai lėmė, jog yra sekmadienis. Biurai nedirba, niekas vėliavos ir nepakabino, – sakė M.Poimanskis.

Vėliavų itin pasigesta Šilutės plente. „Pramoninėje pusėje, kur daug biurų, įstaigų, tiesiog tragiška situacija. Galima fotografuoti kone visus pastatus. Matyt, tai lėmė, jog yra sekmadienis. Biurai nedirba, niekas vėliavos ir nepakabino. Daugiabučiuose tokių problemų nėra, nebent kiemsargis pramiegojo“, – kalbėjo pavaduotojas. 

Kol kas nežinia, ar pažeidėjams bus skirtos 30–50 Lt baudos, ar įspėjimai. Tai nuspręs Klaipėdos savivaldybės administracija. M.Poimanskis teigė esąs linkęs bausti juridinius asmenis, neiškėlusius trispalvių prie biurų.

Aštuoni skyriaus darbuotojai, pasiskirstę įvairiose miesto vietose vaikščiojo nuo 8–9 val. ryto. Pagal įstatymą, vėliava privalo plevėsuoti nuo 7 ryto. Anot pavaduotojo, gali būti, kad kažkas ryte pramiegojo ir vėliavos neiškabino, tačiau, jei ji neplevėsavo 10–11 val., pažeidimas užfiksuotas. Anksti ryte vėliavos dar nebuvo matyti ir prie centrinio pašto, tačiau vėliau ši jau plazdėjo.

Neaptikę ant pastato vėliavos valdininkai pažeidimą užfiksavo nuotraukose. Patikrinimą darbuotojai rengė ir vasario 16-ąją. Kovo 11-ąją valdininkams sumanyta įforminti kaip darbo dieną, kad šįkart jau būtų galima fiksuoti pažeidėjus ir skirti baudas ar įspėjimus. Valdininkų dar laukia ilgas darbas, nustatinėjant kiekvieno pastato savininką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius