-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 07

Savaitgalis Klaipėdoje: nuo riedančių akmenų iki braziliškų ritmų

Šį savaitgalį Klaipėdoje netrūks nutrūktgalviškų šėlionių, sklis braziliški rimtai, o taip pat lauks meninė akcija.
Penktadienio vakarą „Švyturio menų doke“ viešės grupė „Rada&Ternovnik“ su šamaniško balso vokaliste Rada.
Penktadienio vakarą „Švyturio menų doke“ viešės grupė „Rada&Ternovnik“ su šamaniško balso vokaliste Rada. / Organizatorių nuotr.

Riedantys akmenys

Jau penktadienio pavakarę smagų renginį organizuoja Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakulteto studentai. Skulptūrų parko centrinėje aikštelėje riedės akmenys, išdygs miežiai, primindami Žemaitijos krikštą kalbės skulptoriai.

Riedančių akmenų procesija iš Skulptūrų parko per M. Mažvydo alėją judės į Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus (Didžioji vandens g. 6) rūsį, kur 17.45 bus atidaryta studentų paroda ,,Po...“. Spaudos atgavimo dienos proga Telšių menininkai pristatys savo naują projektą ,,Laikraštis“. Renginio metu ritmą muš studija „Grock“, o rūbų kolekciją „Miežiai“ demonstruos vaidybos studija „Trepsė“.

Kada – penktadienį, 16 val.
Kiek – nemokamai.

Vilios geopardinės gražuolės

Klaipėdiečiai jau penktadienio vakarą pirmieji galės įvertinti ambicingą klubinę premjerą Lietuvoje. Naktinio klubo „Dr.Who“ skliautus sudrebins geriausių Europos šokėjų, įspūdingų kostiumų ir erotikos šou „Roxy Theatre“, kurį muzikos ritmuose panardins trijų didžėjų orkestras.

Klubo nuotr./Penktadienio vakarą klube „Dr.Who“ vyks šokėjų, įspūdingų kostiumų ir erotikos šou „Roxy Theatre“.
Penktadienio vakarą klube „Dr.Who“ vyks šokėjų, įspūdingų kostiumų ir erotikos šou „Roxy Theatre“.

Šou spektaklio veikėjai – net septyni kviestiniai artistai iš užsienio. Nakties uždangą praskleis erotikos karalienė iš Prancūzijos Miss Roxy. Jos šokių karjera prasidėjo nuo klasikinio baleto, vėliau artistė susižavėjo džiazo baletu bei afrikietišku šokiu. Miss Roxy teko prisiliesti ir prie cirko meno – nugludinusi oro akrobatikos talentą grakščius judesius ji perkėlė į sceną. Artistė yra pelniusi „Exotic Pole Dancing Champion 2009“, „Miss Pole Dance 2010“ bei kitus titulus. Miss Roxy svetingai priėmė Paryžius, netruko įsisukti turai po didžiausius ir prestižiškiausius klubus visame pasaulyje.

Nakties karalienei kerus padės skleisti viliotinio virtuozas Roxy Man iš Belgijos ir klubinės scenos žvaigždės Jay Jaguar iš Ibizos bei Shakill iš Milano. Egzotiškais kostiumais ir judesių plastika žavės „Gepard Girls“ pasirodymas,  o „Bath Show“ žada gundančias maudynes putų vonioje.

„Roxy Theatre“ orkestras – tarptautinės didžėjų pajėgos. Tai prieš daugiau kaip 15 metų savo karjerą pradėjęs prancūzas T-Love, grojantis aukščiausio lygio vakarėliuose. Į Lietuvą jis atsiveža ne tik daugybę naujų plokštelių, bet ir didžėjų Sed-X tiesiai iš Dubajaus. Pastarasis su grotuvais taip pat draugauja jau apie 15 metų. Kito didžėjaus, Driule, XL sąskaitoje – daugiau nei 300 pasirodymų visoje Europoje.

Kada – penktadienį, klube „Dr.Who“, 23 val.
Kiek – 25 Lt.

Magija iš Rusijos ir brazilų ritmai

Praėjusį savaitgalį veiklą pradėjęs „Švyturio menų dokas“ penktadienį kviečia į magiškos muzikos valandas su pirmaisiais svečiais iš Maskvos – „Rada & Ternovnik“. Šeštadienio saulėlydį pasitiks „Nostalgiškosios Bossa Novos“ improvizacijos.

Kolektyvas „Rada & Ternovnik“ muzikinį kelią pradėjo dar 1990 metais, kaip viena tamsiausių ir įdomiausių Rusijos „indie“ roko grupių. Šiandien, išleidusi daugiau nei 15 albumų, grupė išlieka fenomenu Maskvos psichodelinės muzikos scenoje, bene labiausiai garsinamu šamaniško vokalistės Rados balso. Prabėgus keliems metams, kolektyvas mutavo į roko grupę, taip dar labiau išryškindamas virtuozišką Rados vokalą. Gyvo garso grupės koncertai – tai nepamirštamas nardymas po elektronikos lankas.

Šeštadienį „Švyturio menų doke“ viešės „Nostalgiškoji Bossa". Koncerte „Nostalgiškoji Bossa Nova“ charizmatiškoji vokalistė Giedrė Kilčiauskienė („Empti“, „Pieno lazeriai“) kartu su jaunosiomis džiazo žvaigždėmis, atskleis paprastą, šiltą brazilų dainų grožį, susidedantį iš svaiginamo minkštumo ir neišsakomos pietietiškosios melancholijos, džiazo spontaniškumo ir klasikos darnos, filosofinės ramybės ir stiprių išgyvenimų.

Kur – „Švyturio menų doke“ (įėjimas iš Šiaurės rago)
Kada – „Rada & Ternovnik“, penktadienį, 21 val. (10 lt).
„Nostalgiškosios Bossa Novos“ vakaras – šeštadienį, 21 val., (20 Lt., studentams ir moksleiviams – 15 Lt)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius