Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 02

Vaikų kultūros dienos pakvies ir suaugusiuosius

Kitą savaitę, nuo trečiadienio iki sekmadienio Klaipėdoje pasipils Vaikų kultūros dienų renginiai.
Laikrodžių gamybos užsiėmimai pritraukia itin daug smalsuolių.
Laikrodžių gamybos užsiėmimai pritraukia itin daug smalsuolių. / Laikrodžių muziejaus nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Pramogų ir užsiėmimų, kurių suskaičiuojama net per 80, organizatoriai šiemet pasiūlys ne tik moksleiviams, bet ir jų tėvams.

Pasak Klaipėdos mero patarėjos Audros Daujotienės, kai 2007-ieji buvo paskelbti Vaikų kultūros metais, moksleiviams organizuotas renginių ciklas pavyko – sudalyvavo virš 1000 vaikų. Tada sumanyta vaikų dienas rengti kasmet. Tikimasi, kad šiemet renginiuose sudalyvaus apie 1500 moksleivių.

Laikrodžių muziejaus nuotr./Laikrodis ant šlepėtės.
Laikrodžių muziejaus nuotr./Laikrodis ant šlepėtės.

Šiemet vaikų lauks ypač daug kultūros įstaigų – net 17-a. Tai bus muziejai, teatrai, Skulptūrų parkas, Parodų rūmai, įsitraukė ir jaunimo centrai. Vaikams didelį įspūdį palieka apsilankymas kariliono bokšte, todėl šiemet tokios ekskursijos vėl bus rengiamos.

Laikrodžių muziejus, kaip ir pernai, vaikus kviečia patiems pasigaminti laikrodį. Pernai užsiėmimuose moksleiviai pasigamino 45, šiemet mechanizmų bus skirta šimto laikrodukų gamybai. Juos vaikai galės parsinešti namo. Penktadienį ir šeštadienį pasigaminti laikrodžių kviečiamos šeimos.

Etnokultūros centras vaikus supažindins su tautiniu kostiumu. Svečių lauks kūrybinėse dirbtuvės Prano Domšaičio galerijoje. Pilies muziejuje bus galima susipažinti su viduramžių gyventojų laisvalaikio ir kitomis tradicijomis. Mažosios Lietuvos istorijos muziejus šeimas kvies keliauti laiku – nuo akmens amžiaus iki sovietmečio. Lino Švirino muzikos studija „Grock“ mokys muzikuoti. Programą „Jūrų vartai“ parengė I.Simonaitytės biblioteka. Čia atvykę moksleiviai galės pasišnekučiuoti su patyrusiais jūros vilkais – Z.Kaupu, S. Šileriu, apie jūrą spalvose pasakos tapytojas E.Malinauskas. Skulptūrų parke vyks įdomios ekskursijos, bus kviečiama kurti eiles, visi norintieji galės išvysti Agnijos Šeiko šiuolaikinio šokio spektaklį.

Šiemet pirmą kartą kūrybiniai užsiėmimai ir ekskursijos vyks ir neįgaliems moksleiviams.

Norinčios dalyvauti užsiėmimuose šeimos ir moksleiviai turėtų registruotis tel. 396145 arba 860161345. Užsiėmimų sąrašą galima rasti www.klaipeda.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius