Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 14

Skaitytojo informacija: Vilniuje pažeidėjus gaudo „užslaptintas“ policijos automobilis (nuotraukos)

Skaitytojas Andrius D. redakciją informavo, kad Vilniaus gatvėse pasirodė policijos spalvomis nedažytas ir policijos ženklais nepažymėtas automobilis.
Paslaptingasis automobilis
Paslaptingasis automobilis / 15min.lt skaitytojo Andriaus D. nuotr.

Skaitytojas atsiuntė ir kelias nuotraukas, kuriose užfiksuotas automobilis VW Caddy Life ir prie jo stovintis policijos pareigūnas. Nuotraukos darytos Justiniškių mikrorajone.

Skaitytojas atkreipė dėmesį į tai, kad sustabdytų automobilių vairuotojai kviečiami į paslaptingąją mašiną, o po kelių sekundžių paleidžiami nesurašius protokolo. Todėl skaitytojas nuogąstauja, kad pareigūnai už mokesčių mokėtojų pinigus įsigytą įrangą gali naudoti ne pagal paskirtį.

15min.lt jau skelbė, kad tokių automobilių policija iš viso planuoja įsigyti 11.

Tuo tarpu Vilniaus policija antradienį irgi išplatino pranešimą, kuriame kalbama apie šiuos paslaptingus automobilius. Pasak policijos pranešimo, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai eismo priežiūrai pradėjo naudoti du specialiomis spalvomis nedažytus ir policijos skiriamaisiais ženklais nežymėtus policijos tarnybinius automobilius su transporto priemonių greičio viršijimo bei kitų kelių eismo taisyklių pažeidimo fiksavimo prietaisais.

Jau užfiksavo per 250 pažeidimų

Šiuose automobiliuose dirbama naudojant neviešo patruliavimo metodus. Visuomenė automobilius turėjo galimybę pamatyti balandžio 6 d. Vilniaus Rotušės aikštėje vykusiame renginyje.

Automobiliuose sumontuotais prietaisais galima fiksuoti ne tik greitį viršijančius vairuotojus, bet ir kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tokius, kaip automobilių parkavimo, važiavimo visuomeninio transporto eismo juosta taisyklių pažeidimus ir pan.

Balandžio 7-13 d. Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai vykdė policines priemones, kuriomis siekta sumažinti dėl leistino greičio viršijimo kilusių eismo įvykių skaičių. Ypatingas dėmesys skirtas mopedų ir motociklų, keturračių motociklų vairuotojų daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti.

Priemonių metu pareigūnai užfiksavo 256 greičio viršijimo atvejus.

Su specialiaisiais automobiliais Kelių patrulių rinktinės pareigūnai patruliuos nuolat, atsižvelgdami į avaringiausias, pavojingiausias vietas ir esamą eismo padėtį Vilniaus mieste, rašoma policijos pranešime.

Įrodymais gali būti nuotraukos, vaizdo ar garso įrašai

Tuo pačiu policija primena, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – ATPK) 256 str. 1 d. numato, kad įrodymais administracinio teisės pažeidimo byloje gali būti bet kokie faktiniai duomenys, kuriais remdamasis pareigūnas įstatymo numatyta tvarka nustato, ar yra padarytas administracinis teisės pažeidimas. To paties straipsnio 2 dalyje nurodyta, kad įrodymais gali būti nuotraukos, vaizdo ar garso įrašai, liudytojų parodymai ir kt. Nustačius administracinio teisės pažeidimo faktus, pažeidėjai baudžiami Lietuvos Respublikos ATPK nustatyta tvarka.

Atmintina ir tai, kad pavasarį pabundanti gamta ir gerėjančios eismo sąlygos vairuotojams gali skatinti važiuoti greičiau bei rizikingiau nei šaltuoju metų laiku – ypač tai taikytina jauniems vairuotojams.

Vilniaus apskrities policijos įstaigos Kelių policijos valdybos pareigūnai prašo visuomet atsižvelgti į realias eismo sąlygas, įvertinti galimus pavojus, vairuoti drausmingai ir apdairiai.

Redakcija dėkoja 15min.lt skaitytojui Andriui D., atsiuntusiam paslaptingojo automobilio nuotraukas!

Jei norite pažiūrėti Andriaus D. atsiųstas paslaptingojo policijos automobilio nuotraukas, spauskite čia.

Tapote neįprasto įvykio liudininkais? Pastebėjote ką nors įdomaus? Pasidalykite savo įspūdžiais, nuotraukomis ar vaizdo medžiaga su kitais 15min.lt skaitytojais, viską siųsdami adresu 15min@15min.lt.

Beje, redakcija laukia ne tik Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos gyventojų informacijos. Gyvenate mažame miestelyje? Lankotės užsienyje? Pastebėjote ką nors įdomaus? Savo pastebėjimus irgi siųskite mums ir apie įvykį sužinos visa Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius