-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 25

Skaitytojo informacija: gyvūnų kančios Vilniuje vis dar niekam nerūpi

Skaitytojas Vaclovas redakcijai papasakojo, su kokiomis problemomis susidūrė ant kelio radę sužalotą stirnaitę. Norėdamas jai padėti, skaitytojas sugaišo pusę dienos, išleido 100 litų.
Stirna miške
Stirna miške / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Kaip redakcijai rašo skaitytojas, sekmadienį apie 19 val., važiuodamas iš Salininkų į Vilniaus centrą, greta kelio pamatė gulinčią stirnaitę. Ją puldinėjo šuo.

Skaitytojas, norėdamas padėti gyvūnui, sustojo. Paaiškėjo, kad stirnaitei lūžusios dvi kojos. Nepaisydama to, ji dar bandė bėgti į mišką.

„Nutariau stirnaitei padėti, kad nesikankintų. Bet paaiškėjo, kad tai yra pati NEREALIAUSIA užduotis. Vilniaus mieste nė viena įstaiga tuo nesirūpina", – rašo skaitytojas.

Informacijoje gavęs telefono numerių, skaitytojas Vaclovas pradėjo jais skambinti, tačiau niekur neprisiskambino. Niekas ragelio nekėlė net ir tais numeriais, kuriais turėtų būti atsiliepiama visą parą.

„Sąžiningai skambinau 20 telefono numerių, įskaitant ir pagalbos centro 112 duotais numeriais. Niekur nieko. Teko stirnaitę surišti ir vežtis į namus", – savo istoriją pasakoja skaitytojas Vaclovas, tarnybų, galinčių padėti gyvūnui, toliau informacijos apie galimą pagalbą ieškojęs internete.

„Radau Gyvūnų globos draugiją, kuri yra visur, bet NE VILNIUJE. Su draugijos darbuotojais išsiaiškinau, kad realiausia, jog kuri nors veterinarijos klinika galėtų padėti stirnaitę užmigdyti. Tačiau sekmadienio vakarą dirbančių veterinarijos klinikų yra nedaug. Jakovo veterinarijos klinika atsisakė užmigdyti gyvūnąi. Galų gale viena klinika sutiko, tačiau man tai kainavo 100 litų", – rašo skaitytojas.

Skaitytojas daro išvadą, kad Vilniuje visiškai nėra tarnybų, tokiais atvejais galinčių rūpintis sužalotais gyvūnais. „Tai tik paties gyvūną radusio žmogaus reikalas", – reziumuoja skaitytojas Vaclovas.

15min.lt primena, kad prieš kelias savaites sostinėje neatsirado nė vienos tarnybos, galinčios pasirūpinti į miestą užklydusiu jaunu briedžiu. Po penkias valandas trukusio tarnybų tarpusavio aiškinimosi briedis nugaišo vaikų darželio teritorijoje, darželinukams po langais.

Dėkojame skaitytojui Vaclovui už informaciją!

Tapote neįprasto įvykio liudininkais? Pastebėjote ką nors įdomaus? Pasidalykite savo įspūdžiais, nuotraukomis ar vaizdo medžiaga su kitais 15min.lt skaitytojais, viską siųsdami adresu 15min@15min.lt.

Beje, redakcija laukia ne tik Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos gyventojų informacijos. Gyvenate mažame miestelyje? Lankotės užsienyje? Pastebėjote ką nors įdomaus? Savo pastebėjimus irgi siųskite mums ir apie įvykį sužinos visa Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius