Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 09

Gedimino prospektas virto laikinu parku

Šeštadienį pagrindinė sostinės gatvė – Gedimino prospektas neatpažįstamai pasikeitė: virto žaliuojančiu parku. Savaitgalį Vilniuje vyksta renginys „Parkuok kitaip“, kviečiantis vilniečius ir sostinės svečius linksmintis atvirame ore.
Gedimino prospektas pažaliavo
Gedimino prospektas pažaliavo / Luko Balandžio nuotr.

Gedimino prospekto dalis nuo Kudirkos aikštės iki Katedros aikštės buvo padengtas dirbtine veja. Neįprastai atrodo ir Vilniaus bei Trakų gatvės – čia įrengtos laikinosios žaliosios zonos – mažieji parkai.

Šiose gatvėse galima paskanauti gero maisto, apžiūrėti menininkų darbus, vyksta knygų mainai.

Gedimino prospekte nuo ryto vyksta taiči, kalanetikos mankštos, žaidžiamas badmintonas, stalo futbolas, gatvės gimnastikos, lindyhopo šokėjų pasirodymai.

Šeštadienį Lietuvos skautai moko, kaip išgyventi miesto džiunglėse, vyks vaikų kūrybinės dirbtuvės.

Sekmadienį renginio organizatoriai suaugusiuosius kvies žaisti krepšinį, o vaikus – skaityti knygas kartu su įžymybėmis. Taip pat vyks šachmatų čempionatas bei salsos šokių pasirodymai.

Anot organizatorių į kūrybinį „Parkuok kitaip“ procesą įsitrauks architektūros ir dizaino studentai bei profesionalai, menininkai, sporto entuziastai, ekologinių idėjų skleidėjai, miesto bendruomenių atstovai ir Vilniaus miesto savivaldybė. Renginio metu bus kviečiama diskutuoti žalio miesto temomis.

Vilniečiai parkuose jaučiasi nesaugiai

„Parkuok kitaip“ organizatorė Vilniaus Gedimino technikos universiteto dėstytoja Inga Urbonaitė interviu 15min.lt anksčiau sakė, kad akcijos iniciatoriai nesiūlo naikinti automobilių stovėjimo aikštelių ir vietoj jų kurti naujas žaliąsias zonas.

I.Urbonaitės manymu, galima rasti kitokių sprendimų – tvarkyti esančiu parkus, kurti infrastruktūrą, kad žmonės pajustų, jog lauke galima rasti daugybę veiklos.

Ji taip pat sakė, jog viena didžiausių problemų – vilniečiai parkuose, o ypač miškeliuose, jaučiasi nesaugiai. Taip pat jie pasigenda veiklos įvairovės, trūksta dėmesio neįgaliesiems, senjorams, mamoms su mažais vaikais. Rekreacinių vietų sistema Vilniuje lyg ir egzistuoja, tačiau yra fragmentiška. O labiausiai poilsio erdvių trūksta ten, kur didžiausia gyventojų koncentracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius