Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 09

Greičio matuokliai Vilniuje – vis dar akli

Sostinės greičio matuokliai greičiausiai dar ilgai nefiksuos pažeidėjų. Dabartinę sistemą prižiūrinti bendrovė „Urbico“ sostinės savivaldybės netenkina, o naujam paslaugų teikėjui nepavyksta rasti pinigų.
Greičio matuoklis
Greičio matuoklis / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Naują greičio matuoklių sistemos operatoriaus konkursą žadėta skelbti dar rugsėjį, tačiau Vilniaus valdžios planai įstrigo. Priežastis – daug kartų minėtas pinigų stygius. Tačiau konkursą vis tiek ketinama skelbti, net jei jam nebus skirta lėšų iš ateinančių metų sostinės biudžeto, rašo „Vilniaus diena“.

„Visa medžiaga paruošta, laukiame biudžeto vizijos. Konkursą, matyt, skelbsime bet kuriuo atveju. Yra priimtas sprendimas, kad skelbsime konkursą, bet nebūtinai pasirašysime sutartį“, – sakė sostinės vicemeras Vidmantas Martikonis.

Pasak jo, yra du galimi scenarijai, dėl kurių tektų atsisakyti užmojų iš naujo pirkti greičio matuoklių priežiūros paslaugas. Pirmas – biudžete nebus tam numatyta pinigų. Antras – pigiausias pasiūlymas pasirodys esąs per brangus.

Sostinės valdžia tikisi, kad greičio matuoklių priežiūros paslaugas pavyks įsigyti už gerokai mažesnę sumą, nei lig šiol mokėta „Urbico“.

„Iki šiol turėdavome mokėti 70–80 tūkst. litų per mėnesį. Aišku, tikimės, kad paskelbę naują konkursą mokėsime mažiau“, – sakė V.Martikonis.

Savivaldybė laikosi pozicijos, kad sutartis su bendrove nebegalioja, policijos pareigūnams taip pat vis dar nurodoma nereaguoti į vadinamųjų inkilų siunčiamas Kelių eismo taisyklių pažeidėjų nuotraukas.

„Nuo metų pradžios, neveikiant greičio matuokliams, avaringumas mieste sumažėjo. Taigi vairuotojai Vilniuje iš esmės jau yra drausmingi. Nenorėtume, kad čia būtų pasipinigaujama. „Urbico“ prarado pasitikėjimą“, – pridūrė V.Martikonis.

Savivaldybės netenkina ir kitas „Urbico“ valdomas projektas – sostinės šviesoforų sistema. Už ją atsakingą bendrovių konsorciumą drasko nesutarimai, „Urbico“ ir buvę partneriai vieni kitiems teikia milijoninius ieškinius, o sistema vis dar nefunkcionuoja taip, kaip žadėta.

V.Martikonis užsiminė, kad užsitęsus „Urbico“ ir partnerių konfliktui, savivaldybė bus priversta įsikišti į konsorciumo veiklą ir per teismus reikalauti, kad paslaugos kokybė atitiktų sutarties reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius